REŽI ME DO KOSKE: Krenuo sam u brutalnu bildersku dijetu i ne slutim kakav me pakao čeka, zbog jednog cilja! (VIDEO)

Svako bar jednom u životu treba da stavi svoj um i telo na veliku probu i vidi koliko je jak mentalno

  • 11

Mnogi ljudi, uglavnom svi, žele (pred leto) da smršaju ili da se bar malo "zategnu" kako bi se osećali bolje, ali i u oskudnoj odeći mogli da pokažu svoja tela bez tih 10, 15 ili 20 kg viška.

NIJE POENTA U KILOGRAMIMA VEĆ U PROCENTU MASTI

Međutim, ja sam ovoga puta želeo da uradim nešto radikalnije, nešto što verovatno može skoro svako, ali nešto što je spremno da uradi veoma mali broj ljudi možda 1% u Srbiji. A to je da probam da postignem maksimalnu definiciju tela, najviše što se može u okviru genetike i godina.

Krenuo sam u projekat bilderskim treningom rečeno REŽI ME DO KOSKE...koji će trajati 16 nedelja (mart - jul 2019)

Disciplina i strpljenje su najvažniji: Trener Nenad Kolev me ubeđuje da možemo da ostvarimo rezultat za 16 nedelja Foto: Telegraf

Ako uspem u tome, onda možete i VI,  ne samo da uradite nešto slično već šta god poželite, ako se dovoljno posvetite. Svako može da se popne na svoj lični Mont Everest i da iskusi taj osećaj pobede i slobode. Pratize sledećih 16 nedelja ovu transformaciju, a ja ću se potruditi da vam kvalitetnim informacijama donesem neka nova iskustva.

TELO MOŽE SVE ŠTO MU UM NAREDI

Maksimalna definicija je viši nivo igre, jer smršati 10, 15 ili više kila, pogotovo uz neke online dijete, je zonska liga takmičenja. Radio sam to nekoliko puta ranije ( potpuno sam) i skidao 10, 15, a najviše 23kg. Imao sam idealnu težinu, ali ne i idelan sportski izgled sa ocrtavanjem trbušnjaka. Ali, sada treba podići lestivicu najviše što se može, a spustiti telesnu mast na ispod 10 %, tačnije na 7% koliko je donja granica za profesionalne sportiste.

Ovo će biti veliko iskušenje jer ne samo da treba programirati ishranu već i trening treba da bude veoma precizan i neverovatno intenzivan. Nije cilj da sa 95 kilograma koliko imam dođem na 80kg već da dođem do 90kg ali u definiciji.

VIDEO: Hrana koja se jede mora da se sprema kod kuće da ne bi bilo iskušenja:

SAMO PROFESIONALNI SPORTISTI ZNAJU KAKAV JE TO PAKAO

Ja nisam profi sportista, već ozbiljan rekreativac koji godinama vežba, ali se baš ne hrani najbolje. Iako imam solidan broj godina (45), i pitanje je šta će sve to meni u životu, ipak želim da probam da prođem to iskušenje i da uradim sve da dovedem svoje telo do maksinalnih granica fizičkog izgleda, naravno u natural (prirodnim) uslovima. 

I ne samo do fizičkog izgleda već i do maksimalne funkcionalnosti, što je neophodno svakom čoveku.

Trenutno imam 20% masti u telu (od 9 do 22% je prosečna vrednost za muškarce koji nisu profi sportisti, za sportiste od 7% do 13%)

Da li ćemo uspeti da sa 20% masti siđemo na samo 7% za 16 nedelja? Foto: Telegraf

Nije mi primarni cilj izgled, to je na drugom ili trećem mestu, već stavljanje karaktera na probu i jačanje istog kao i želja da prođem iskušenje i onda napišem tekst - svedočenje o tome. Jer, kada morate da se odreknete nekih stvari koje volite, da uradite nešto što je teško i trenutno van vašeg domašaja, onda je uvek karakter na probi.

Pravilno izvođenje vežbi sa naglaskom na mišićnu kontrakciju je izuzetno važno Foto: Telegraf

NE JEDEM ZBOG ZADOVOLJSTVA JEDEM ZBOG FUNKCIJE - ISHRANA JE OSNOVA I NAJBITNIJA STVAR

Pošto ovaj poduhvat nije lak i ne mogu sam pozvao sam u pomoć Nenada Koleva, šampiona Beograda i Srbije i vicešampiona Balkana u klasik bodibildingu, ali i jednog od najboljih personalnih trenara u Srbiji. Uz njegove savete i mentorstvo spreman sam za ono što me čeka u narednih 16 nedelja.

Nenad Kolev kao šampion Srbije u klasik bodibildingu Foto: Robert Petrović

On je spremio "pakao" takmičarske dijete koju treba da prođem.

- Čeka te ozbiljna disciplina i mnoge teške stvari kroz koje ćeš proći, ali to je neophodno da bi se ostavrio rezultat i ojačala mentalna snaga ili karakter. Radićemo postepeno i probati da šokiramo telo što hranom što treningom - rekao je Nenad na početku i samo me dodatno motivisao.

TELESNI STATUS  mart 2019:

Godine 45

Težina 95 kg

Procenat masti 20%

CILJANI TELESNI STATUS

ciljana težina 90 kg

Procenat masti 7%

Pakleni plan da za 16 nedelja sagorim svoje telo na samo 7 % masti: U razgovoru sa Nenadom Kolevom trenerom Foto: Telegraf

(D. Stojmenović - d.stojmenovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sportista

    6. mart 2019 | 08:53

    Teško da će skine 13% masti, a da ostanu 90kg sa sadašnjih 95kg. 13% masti su otprilike 12kg. To znači da bi morao 7kg mišiće da izgradi za 16 nedelje!

  • Sanja

    6. mart 2019 | 08:50

    Držimo palčeve! Samo napred!

  • Lud zbunjen

    6. mart 2019 | 09:50

    Zdravlje nek te posluži pa da vidimo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA