≫ 

Ove četiri joga vežbe pomoći će vam da bolje zaspite

Vrlo su opuštajuće, nisu zahtevne i narednog dana osećaćete se dosta bolje

  • 0
joga, vežbe, trening Pixabay.com

Joga ima mnoge prednosti, a jedna od njih je to da lepo spavate, tako da ćete se probuditi spremni da započnete novi dan, piše Women’sHealth. Radite ove vežbe, koje preporučuje instruktorka joge i maserka, Amanda Kerpius, 30 minuta pre spavanja i to će vam pomoći da se opustite.

Poza ukočenog ugla

Sedite na pod, spojte donje delove stopala i dopustite da vam kolena padnu sa strane. Uzmite dubok udah i podignite grudi, a zatim izdahnite dok se savijate preko nogu, pružajući ruke napred, ukoliko vam je udobno. Izdržite u tom položaju dva do tri minuta. Poze, poput ove, u kojima vam je glava spuštena, mogu smanjiti napetost.

“Srećna beba”

Lezite na leđa, na pod, a zatim podignite noge i savijte kolena prema pazuhu. Uhvatite spoljne ivice stopala rukama, donje delove stopala okrenite prema plafonu, a donji deo leđa neka vam dodiruje pod. Duboko udahnite iz stomaka, osećajući kako vam se leđa šire na podu. Izdržite tako jedan ili dva minuta. Ova poza, inspirisana položajem beba, smanjuje napetost u donjem delu leđa.

Savijanje nogu pod uglom, u ležećem položaju

Osećate stres u kukovima? Ovaj položaj će vas oslobotditi toga. Lezide na leđa, na pod, savijte kolena i spojte donje delove stopala tako da kolena padnu sa strane, a spoljna strana stopala ostane na podu. Postavite jastuk ispod svake butane, ukoliko vam je potrebna dodatna podrška. Postavite ruke sa strana, sa dlanovima uperenim ka plafonu. Budite u tom položaju tri do četiri minuta

Uvrtanje dok ležite na leđima

Lezite na leđa, na pod i podignite kolena prema grudima. Lagano spustite oba kolena na desnu stranu tela, a levu ruku ispružite na levu stranu, držeći oba ramena na podu (ukoliko je potrebno, stavite jastuk ispod levog ramena). Budite u tom položaju jedan do dva minuta. Vratite se na početak i ponovite na drugoj strani sve.

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA