Šampion Zvezde iz Barija utučen zbog smrti Vladice Popovića: Malo ko zna da sam po njemu dobio ime

Odlazak Vladice Popovića poresao je legende iz zlatne generacije crveno-belih

  • 0
Vladica Popović, Vlada Stošić Foto: MN Press

Smrt Vladice Popovića potresla je mnoge na Marakani, jer je on bio legenda crveno-belih, koji je Zvezdu odveo na svetski tron 1991. godine.

Jedan od igrača koji su bili u timu Crvene zvezde u finalu svetskog klupskog prvenstva u Tokiju Vlada Stošić otkrio je da je po svom nekadašnjem treneru dobio ime.

- Neizmerno sam tužan. Vladica je svima nama bio učitelj, otac, drug, velikan i primer za rad, disciplinu, odgovornost i odanost. Malo ljudi zna da sam ja dobio ime po njemu, jer je on mom ocu bio idol. Ovo je veliki gubitak za Crvenu zvezdu i srp ski fudbal. Neka mu je večna slava i hvala - istakao je Vlada Stošić.

Ilija Najdoski je važio za jednog od glavnih igrača u tim zlatnim godinama našeg kluba, a ne krije da je mnogo naučio upravo od tadašnjeg šefa stručnog štaba Vladice Popovića.

- Bio je veliki igrač i profesionalac. Trener koji je već tada forsirao model modernog fudbala koji se i danas igra, ali je iznad svega bio sjajan čovek. Kao igrač ja bih dušu dao za takvu ličnost. Bio nam je kao otac. Puno sam naučio od njega, a najviše kako se postaje pošten i plemenit čovek. Neka mu je večna slava - rekao je Najdoski.

Komemoracija u čast Vladice Popovića biće održana u četvrtak 13. avgusta u Medija centru stadiona “Rajko Mitić” od 10 časova, a sahrana na Novom groblju od 12 sati i 30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA