≫ 

Goleada na Marakani: Spartak "pokazao zube" Zvezdi, Ben uz promašen penal rešio meč pred Evropu!

Brzo se rasplamsala igra na stadionu "Rajko Mitić", pa smo gledali efikasan meč na startu nove runde Superlige

Fudbaleri Crvene zvezde i Spartaka iz Subotice odigrali su atraktivan meč u 4. kolu Superlige, u kom je na kraju bilo 3:2 za šampione Srbije!

Zanimljivo je da je ovo bio duel dve od tri ekipe koje su imale maksimalan učinak na startu. Zašto je tako, potvrdilo se i na samom meču, Spartak je bio dostojan takmac u većem delu meča, parirao je i pretio Zvezdi naročito u prvih 45 minuta.

Zvezdi je uspelo da se sa kombinovanim sastavom trijumfalno "zagreje" za gibraltarsku Evropu, koja u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostuje već u utorak u 21.00. Predvođena je Benom koji je dao dva gola iako je prethodno prokockao penal, zabeležen je i povratnički debi Gelora Kange, a Stankoviću se isplatila i izmena na startu 2. poluvremena.

Ubacio je Spiridonovića u igru umesto Gavrića, pa je Spartak bio primoran da se više posveti defanzivi.

Ben je dao gol iz odbitka i loše reakcije golmana u 65. minutu, onda je Tomane dao gol iz odlično režiranog kornera, kada je Pankov preusmerio loptu Kataija.

Nikolić je postavio konačan rezultat iz penala, koji je neočekivano skrivio Ben kao poslednji igrač odbrane u 72. minutu. Spartak nije imao snage za novi udarac, bliža je Zvezda bila četvrtom pogotku, ali se na kraju završilo sa 3:2.

Tok meča:

Video: Tomane tek što je ušao u igru pogađa glavom za 3:1

80. minut - Nema publike, ali su prisutni gromoglasnim aplauzom pozdravili ulazak Kange umesto Kataija.

72. minut - Penal za Spartak, skrivio ga je Ben! Realizator je Nikolić za 3:2, promašio je stranu Borjan.

Video: Novo vođstvo Zvezde, Ben ponovo strelac

70. minut - Gol! Vodi Zvezda sa 3:1! Tomane je sjajno reagovao na korner, koji je izveo Katai. Pankov je preusmerio na drugu stativu, gde je čekao Portugalac.

67. minut - Pomalo je sebičan bio Ben, ponelo ga je što je postigao dva gola, pa je ishitreno šutirao sa 20-ak metara. Imao je boljih opcija, pa je uputio izvinjenje saigračima odmah.

65. minut - Gol, 2:1 za Zvezdu! Ben je zaslužan, loše je intervenisao Dujmović, lopta mu je ispala iz ruku, pravo Benu na nogu.

FK Crvena zvezda Foto: MN Press

65. minut - Steže se obruč oko gola Spartaka, nije više gost opasan kao u prvom poluvremenu. Ipak, brane se Subotičani odlično, pa nema ozbiljnije prilike za tim Dejana Stankovića, iako je prilično agilan Spiridonović.

55. minut - Dobro zatvaraju prilaz šesnaestercu Subotičani, odsustvo visokog napadača u špicu se tako osetilo. Svaki put po centaršutu sa krila lako su izlazili na kraj sa Benom gosti. Štaviše, poslednji napad je završen faulom u napadu, i Spiridonović je pokušao da dođe do izražaja u skoku.

50. minut - Menjaju se igrači polako sada i u Spartaku, Savković je ušao umesto Srećkovića.

46. minut - Stanković je uveo Spiridonovića i Gobeljića umesto Gavrića i Gajića, morao je da osveži ekipu. Na drugoj strani, Gaćinović nije imao potrebe da bilo šta menja.

Video: Ludo poluvreme na Marakani: Ben prokockao penal i dao gol iz igre, gosti munjevito izjednačili!

45. minut - Poluvreme! Ništa se posle golova epohalno nije desilo, ali smo gledali zanimljivo poluvreme, Spartak se pokazao kao odličan takmac i potvrdio da nije bez razloga prva tri kola okončao sa maksimalnim učinkom!

32. minut - Nemanja Nikolić je vrhunski na petercu spustio loptu Tufegdžiću za 1:1! Srećković je prvo sjajno centrirao, a Nikolić je mudro reagovao jer je "navukao" dvojicu čuvara.

Video: Spartak munjevito uzvratio crveno-belima preko Tufegdžića

31. minut - Ben je strelac, vodi Zvezda! Sa leve strane je stigla lopta, Rodić je asistent, ofanzivac sa Komora je odlično iz prve reagovao.

24. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Dunđerski je kažnjen zbog hvatanja Rodića za dres, Novak Simović pokazao je na belu tačku. Benu je potom odbranjen udarac!

17. minut - Ben je bio u šansi, ipak je malo zakasnio na centaršut Gajića. Bivši bek Bordoa je uputio oštar pas, Ben nije bio dovoljno brz da sprovede loptu u nebranjeni ugao mreže.

14. minut - Novi pokušaj Kataija, sa distance, zagrejao je samo rukavice Dujmoviću. Lepo se razvila igra jer je i Spartak "pokazao zube" domaćinima.

10. minut - Katai pogađa prečku! Sa 20-ak metara je šutirao, lotpu je jedan igrač Subotičana preusmerio ka prečki.

Video: Ben ubrzo posle promašenog penala postigao gol iz igre za vođstvo Zvezde

9. minut - Zvezda je imala loptu u posedu nešto više, ali je "sevnula" kontra po desnoj strani, Srećković je potom dao prejaku loptu Tufegdžiću, koji je u srcu šesnaesterca ulazio u šansu. Lopta se od Tufegdžića samo odbila do gol auta.

5. minut - Krenuo je Spartak bez respekta, pa je malo nedostajalo da Radovan Pankov napravi kiks vredan gola. Prekratko je vratio Borjanu, on je stigao malo pre Nikolića, a zatim je neuspešan bio lob Tufegdžića.

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:2

(Ben 31, 65, Tomane 70 - Tufegdžić 32, Nikolić 72)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 46. Gobeljić), Pankov, Degenek, Rodić, Petrović (od 65. Tomane), Vulić, Nikolić, Katai (od 80. Kanga), Gavrić (od 46. Spiridonović), Ben.

Spartak: Dujmović, Šimura, Ivančević, Tekijaški, Srećković (od 50. Savković), Milošević, Dunđerski, Nikolić, Tufegdžić, Marčić (od 65. Vidaković), Bijelović (od 65. Jočić)

 

Video: Stanković: Bez kalkulisanja protiv Spartaka, Kanga neće početi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    14. avgust 2020 | 19:36

    A ovo je penal??? Hahahahahaha... Hocemo saopštenje posle utakmice, hahaha.

  • Dejo

    14. avgust 2020 | 16:31

    -6 😂😂😂😂😂

  • Mile

    14. avgust 2020 | 22:01

    4 derbija bez gola... tu nema namestanja misevi... pita Stojke hocete mu do penzije dati barem jos jedan gol? Bas me zanima da li cete opet psovati i vredjati Dekija, kao posle proslog derbija. Izvredjaste coveka za sve pare, pa nije on kriv sto ovi nemaju tri blage i sto im se steluju male utakmice pa se stvara lazna slika... strasno. Ipak ste vi samo maleni klub iz zagreba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA