≫ 

Nataša (44) sprema se za svoje prvo fitnes takmičenje: Nećete naći izgovore kad vidite njen trening

Iako se dugo godina bavila sportom i fitnesom, sada je odlučila da krene na jedno sasvim drugačije "putovanje"

  • 9

U životu ništa nije nemoguće onda kada se dogodi. Iako mnogi misle da zbog godina ne mogu neke svoje ciljeve da ostvare, to je svakako pogrešan pristup. Godine su samo broj i predstavljaju hronološku starost. Bitno je koliko smo biološki stari, i da li smo spremni da uradimo sve zarad nekog cilja.

Nataša Kandić je odličan primer. Žena koja ima 44 godine, radi dva posla, ima dvoje maloletne dece, ali našla je vreme da se sprema i za svoje prvo bikini fitnes takmičenje. Nataša želi da nastupi na prvenstvu Srbije u oktobru mesecu i da vidi da li je sposobna da u ovim godinama osvoji i neku medalju. Zanimljivo je da će se na tom takmičenju naći na bini sa devojkama koje su i duplo mlađe od nje i mogu čak i ćerke da joj budu.

Ali, to ne menja njene ciljeve.

-  To za takmičenje i nije bila moja ideja, već mog trenera Nenada Koleva koji je predložio, gledajući moje fotografije, da me sprema za takmičenje u oktobru. Pitao me je koliko imam godina i kada je čuo da imam 44 dodao je da je to idealno. I tako je krenulo spontano. On mi je dao program ishrane, ja treniram sama i idemo polako - kaže Nataša.

Nije lako trenirati svaki dan ići na posao i brinuti o dvoje dece, ali ona to postiže

-  Ove pripreme dosta remete neki ustaljni način života, jer je ishrana zahtevna. Doduše i ranije sam ustajala u 5.30 da bi spremila hranu za sebe za taj dan, a sada je zahtevnije jer sve moram da merim na grame, ali sve je stvar dobre organizacije. Može sve da se stigne - objašnjava naša sagovornica.

Odlazak na takmčenje deluje kao normalan put, jer je više od 30 godina u sportu.

- Ja sam sa 6 godina počela da treniram gimnastiku, bila sam reprezentativka stare Jugoslavije, bila sam sportista godine kada i Matea Svet (legendarna skijašica Jugoslavije prim aut). Nakon toga sam upisala baletsku školu, jer je moja drugarica išla tamo. Upisala sam posle i srednju baletsku školu bez problema. Ali, onda sam se igrom slučaja zbog situacije u Jugoslaviji sa roditeljima preselila u Južnoafričku republiku.

Tamo je osim treninga uspela i da bude foto model

- Desilo se to negde kada sam imala 18 godina, neki agent za modeling me je vrbovao, ali to meni nije bilo toliko prioritet već treninzi. Oduvek sam bila mišićavija u odnosu na druge modele, tako da je to bilo specifično, ali eto to mi je donelo kasniji titulu mis bikini Južne Afrike, ali ne u fitnesu nego u takozvanim bjuti kontekstu.

Video: Pogledajte brutalni trening žene u petoj deceniji: Fitnes boginja zato izgleda kao bomba!

Na pitanje šta očekuje od prvog izlaska na binu a to je Kup Srbije 29. maja, što će joj biti priprema za oktobar, Nataša kaže.

- Ja sam veliki tremaroš, jer sam perfekcionista i negde smatram da, kao što je i moj trener rekao nisam 100% spremna za ovo takmičenja. Ali izlazimo da vidimo kako izgleda na bini, kakva su svetla, i da se upoznam sa ostalim takmičarkama, jer sam ja nepoznata - kaže Nataša.

Nenad Kolev bodibilding trener

Nenad Kolev trener Nataše Kandić Foto: Telegraf

Pre nego što ljudi pomisle kako je ovo sve "hemija" razočaraćemo vas. Sve je prirodno i samo zahvaljujući treningu i ishrani.

- Ja ne koristim nikakve suplemente, tek sam od pre mesec dana počela da uzimam protein surutke.Važan je trening, kontinuitet, ishrana. Ja sam sve vreme trenirala čak i kroz dve trudnoće - kaže Nataša koja inače radi u Komtrejdu, najvećoj IT kompaniji u regionu.

- Kao što znaš, Komtrejd pozdravlja sport kao i vlasnik kompanije. Zato želim da im se zahvalim na sponzorstvu koje su mi dali. Konkretno se radi o firmi Sistem integracije koja je deo Komtrejd grupe i koja mi je mnogo pomogla da se spremim za takmičnja koja predstoje.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SR

    13. maj 2021 | 22:52

    Bolje pišite o ženama koje rade i u bašti, sve ih je manje. A ovih utreniranih, tetoviranih, pirsigovanih na svakom koraku.

  • Sudija

    13. maj 2021 | 22:16

    Svaka cast gospodjo!!! Samo napred!

  • Skids

    14. maj 2021 | 07:23

    Godine ne moraju da budu razlog da bi neko izgledo lepo i zategnuto svaka čast gospodji podstrek i za druge sredovečne dame da se posvete sebi i da pored svih obaveza izgledaju zategnuto i lepo sve pohvale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA