Bez hidžaba i nikada ne ide u teretanu: Nije se odrekla fitnesa zbog vere i srušila sve stereotipe

Kako je i sama priznala najpre je bila u depresiji dugo godina jer je mislila da se to što je posvećena i religiozna muslimanka kosi sa njenom željom i ljubavi prema treninzima i fitnesu

  • 1

Dugo postoje i stereotipi i predrasude o ženama pripadnicama islamske religije da one ne mogu da se bave sportom zbog strogih verskih zakona, posebno u onim zemljama u kojima se praktikuje strogi šerijat, ali i u porodicama koje to praktikuju bez obzira gde žive.

Takođe često postoje i polemike da muslimanke ne mogu da se bave sportom noseći hidžab (maramu koja pokriva glavu) i nikab (maramu koja prekriva lice ispod očiju), ali devojka po imenu Alam Mohamed Ali koja živi u Hjustonu je rešila da sve te stereotipe sruši i postala je uzor mnogim muslimankama širom sveta.

Kako je i sama priznala najpre je bila u depresiji dugo godina jer je mislila da se to što je posvećena i religiozna muslimanka kosi sa njenom željom i ljubavi prema treninzima i fitnesu, ali je onda shvatila da njena posvećenost i poštovanje Boga ne mora da znači i da mora da se odrekne onoga što najviše voli, niti da bi trebalo da se stidi da trenira u teretani noseći odeću koju "propisuje" za žene njena religija.

Zato je bukvalno postala fitnes ikona, i to ne samo među ženama u islamskom svetu, već i svim drugim širom sveta, a njeni snimci treninga na kojima u širokoj odeći sa hidžabom i nikabom na glavi radi sve moguće vežbe imaju višemilionske preglede na TikToku.

Mnogo više o njoj, njenoj ljubavi prema fitnesu, njenoj religioznosti i spoju te dve naizgled nespojive stvari, ali i željama koje ima za budućnost možete pogledati u snimku na početku teksta.

Video: Pakleni trening srpske balerine: O njenom minijaturnom šortsu je pričala Srbija, a ovako ona trenira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    19. septembar 2021 | 19:52

    Tako sam na moru u CG video bracni par,ona se kupa u ove prnje i samo joj se oci vide a njen muz obucen po najnovijoj modi od glave do pete sa roleksom na ruci koji vredi ko zna koliko....i to kazu da je vera..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA