≫ 

Bodibilderka Vanja Dukić (37) preminula od raka: Njena priča je bila inspiracija za sve

Čak 13 godina se borila sa opakom bolešću

  • 1
Vanja Dukić

Printskrin: Youtube/LJUDI I PRIČE IZ HRVATSKE

Hrvatska bodibilderka Vanja Dukić, koja je svojom životnom pričom motivisala mnoge, preminula je u 37. godini posle višegodišnje borbe sa karcinomom dojke!

Dukićeva je najvežu pažnju privukla kada je svojevremeno na pozornici Sajma sporta u Poreču skinula plavu periku i dobila gromoglasni aplauz u znak podrške.

- Ne dam da me bolest definiše i uprkos tome što opet idem na hemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta nedeljno aktivno vežbam - poručila je Vanja u jednom intervjuu za hrvatske medije.

Karcinom joj je otkriven kada je imala 24. godine, uspešno je operisana, ali se zloćudna bolest vratila 2019. godine u agresivnijem obliku - s metastazama kojih je bilo previše za operaciju.

Uprkos tome što je bila bolesna, pomenuto takmičenje u Poreču joj je bila velika želja.

- Izguram svaku hemoterapiju i idem dalje. Bože dragi život je jedan i nastojim da ga ulepšam što bolje mogu. Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmešim se i uživam u životu, u svakom trenutku - rekla je u jednom od razgovora za "24sata".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA