≫ 

Moćni Srbi biju sve redom: Mlada reprezentacija razbila Austriju u Beču (VIDEO)

Mlada reprezentacija zadržala maksimalan učinak u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

  • 8

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je i četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Italiji. "Orlići" su u Beču bili bolji od vršnjaka iz Austrije i golovima Aleksandra Lutovca, Luke Jovića i Luke Ilića slavili sa 3:1 na teškom gostovanju.

Posle pobeda nad Gibraltarom, Makedonijom i Rusijom, mlada reprezentacija je austrijsku prestonicu otputovala oslabljena za tri važna igrača. Zbog dobrih partija, u A tim su prekomandovani Andrija Živković, Marko Grujić i Nemanja Radonjić. U takvom odnosu snaga meč sa Austrijom je bio prava provera za izabranike Gorana Đorovića.

Uvodni minuti pripali su domaćoj selekciji koja je bila za nijansu konkretnija. Ipak, "Orlići" su se brzo konsolidovali i uzvratili istom merom.

Lepu akciju naše ekipe u 30. minutu, golom je krunisao debitant u reprezentaciji Aleksandar Lutovac. Mićin je iskosa sa leve strane uputio udarac ka golu Šlagera koji je uspeo da je odbije samo do noge Lutovca, a fudbaler Rada je spremno dočekao i smestio u mrežu.

Do kraja poluvremena, Austrija je pokušala da stigne do izjednačenja, ali je odbrana Srbije dobro reagovala i otklonila opasnost.

Početak drugog dela dela igre doneo je i mnogo bolji nastup domaćih. Napadali i stvarali prilike što im se isplatilo. U 80. minutu stigli su do izjednačenja golom Lajmera.

Međutim, reprezentacija Srbije nije "pala", već je odlučno krenula ka golu rivala. U gužvi u kaznenom prostoru Lukić je oboren, a glavni sudija meča pokazao na belu tačku.

Fudbaler Ajntrahta luka Jović je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:1. Krajnji ishod delo je još jednog debitanta, igrača Crvene zvezde Luke Ilića koji je u 91. minutu postigao pogodak i stavio tačku na meč.

Srbija je prva u grupi sa dva boda više od Rusije koja ima i utakmicu manje, a već u utorak reprezentaciju Srbije očekuje novo gostovanje, ovog puta selekciji Jermenije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk gorski

    10. novembar 2017 | 22:34

    Ovožje bila utakmica SFRJ-SRBIJA reprezentacija Austrije sastavljena od Srba, Bošnjaka i Hrvata. Odušebio me Lukić

  • Maća

    10. novembar 2017 | 21:24

    Bravo momci tako se brane boje Srbije.

  • Hm...

    11. novembar 2017 | 00:07

    Svaka cast za 3gol. Iz mrtvog ugla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA