≫ 

Sada si pao najniže, Ebue: Bivši igrač Arsenala dotakao dno, pere veš na ruke, spava na podu kod prijatelja...

Tužna sudbina nekadašnjeg pouzdanog defanzivca "tobdžija"

  • 25

Koliko tanka linija ume nekada da bude između bogatstva i teške sirotinje primer je i bivši igrač Arsenala Emanuel Ebue (34). Njemu se život bukvalno preokrenuo za nekoliko godina: od igrača koji je živeo lagodno uz sve privilegije koji takav stil nosi sa sobom, postao je gotovo klošar. Danas, Ebue je švorc, spava kod prijatelja na podu, nema ni veš mašinu pa veš pere na ruke, krije se od izvršitelja koji bi da mu plene imovinu...

Ovaj pakao mu se dešava, jer je najblaže rečeno, bio naivan u vreme dok je raspolagao velikom količinom novca. Kaže, žena ga je najviše "odrala", uzela mu gotovo sve, a gde je jedna nevolja, tu se, po pravilu, kaleme još. Deo novca uzeli su mu advokati, lažni prijatelji i okruženje u koje je imao poverenja, a nije trebalo.

Engleski mediji donose priču o fudbaleru koji je od 2004. do 2011. godine odigrao 235 utakmica za Arsenal.

Za njega je teška, za druge može i te kako da bude poučna.

- Svaki dan perem jakne, odeću. Sve. Ruke su mi ogrubele, kao da radim na farmi - otkriva Ebue samo deo mučne svakodnevice koju mu dodatno otežava činjenica da nema veš mašinu.

Kada ne pere odeću, gasi svetlo i krije se u stanu ili je kod prijatelja kod koga spava. Na podu. Za to ima dobar razlog - izvršitelji i policija su mu za vratom.

- Ponekad ugasim sva svetla u stanu jer želim da ljudi misle da nisam unutra. Uplašen sam, jer nemam predstavu kada bi policija mogla da naiđe. Često u tim trenucima "vratim film" i zapitam se "Emanuel, bio si tako naivan... Zašto nisi razmišljao kad je trebalo?" Teško je...

Ebue, koji je po odlasku iz Arsenala igrao i za Galatasaraj pet godina, najveći udarac pretrpeo je od supruge koja je dobila brakorazvodnu parnicu i uzela mu praktično sve: i novac i decu. Dve kćerke koje ima sa Aurelijom, Klaru (14) i Maevu (12), ne viđa.

- Pare koje sam zaradio, sve sam poslao ženi i deci - priznaje.

- U Turskoj sam zaradio osam miliona evra, od toga sam sedam poslao kući, ženi. Sve što mi je rekla da potpišem, potpisao sam.

Tako je Ebue praktično predao svoju zaradu u ruke ženi, naivno verujući da je u njenim rukama sigurna. Grdno se prevario i sada plaća visoku cenu ovaj već iskusni fudbaler koji je u karijeri odigrao 79 utakmica za reprezentaciju Obale Slonovače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    24. decembar 2017 | 12:23

    Kad je bio toliko glup,neka sada pre ves. Ne mogu da shvatim,kako jedna punoletna osoba,moze,da ima toliko nizak nivo inteligencije,pa da se desi ovakav scenario,kao Ebueu.

  • Saki

    24. decembar 2017 | 14:24

    Dodji u partizan igraces za sendvic i mali jogurt

  • Gambit

    24. decembar 2017 | 12:36

    Bomba:ilijev i terzic u trci za Ebueom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA