≫ 

Tores je osvojio sve što se osvojiti može, ali je sada najslađe: Uzeo je 1. pehar sa voljenim Atletikom u poslednjem meču za klub! (VIDEO)

Malo ko je želeo da nosi pehar Lige Evrope kao Fernando Tores

  • 3

El Ninjo, čuveni golgeter i fudbaler Atletika, nije mogao da se odvoji od pehara Lige Evrope posle pobede nad Olimpikom iz Marseja sa 3:0.

Nije on imao nikakav doprinos tome u finalnom meču, ali je veliki deo života proveo ovde, u matičnom klubu, sa kojim do sada još nije osvojio trofej.

Za Atletiko je Tores igrao od 2001. d0 2007. i sve što je osvojio bila je Segunda, odnosno povratak u najjači rang.

Onda je igrao za Liverpul, Čelsi i Milan, sve do povratka u Atletiko do 2016, a u tom periodu je sa klubovima i selekcijom Španije osvojio sve što se osvojiti može.

Sa reprezentacijom je bio prvak Evrope 2008. i 2012, osvojio je Mundijal 2010, Ligu šampona i Ligu Evrope je osvojio sa Čelsijem 2012. i 2013, ali je na ovo ipak najviše čekao.

Čekao se trofej sa matičnim klubom, pa niko nije mogao dugo da uzme pehar iz Toresovih ruku kada je pokorena Francuska.

U igru je ušao u 90. minutu, simbolično, umesto Antoana Grizmana. Taman toliko da ponosno podigne pehar, u svojoj 403. utakmici. A ta utakmica bila mu je poslednja za klub, za koji je dao 127 golova.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA