≫ 

Izabran da sudi na Mundijalu, pa doživotno suspendovan!

Sudija iz Saudijske Arabije doživotno suspendovan zbog pokušaja korupcije

  • 1

Fudbalski savez Saudijske Arabije obajvio je da je sudija Fahad Al Mirdasi doživotno suspendovan zbog toga što je tražio mito pred početak utakmice domaćeg Kupa Kralja.

Ono što celu stvar čini zanimljivom jeste podatak da je on jedan od 36 sudija izabran od strane FIFA da sudi utakmice na predstojećem Svetkom prvenstvu u Rusiji.

>>>Posle svih informacija koje su se pojavile, da li su ovo 23 fudbalera koje će Krstajić voditi na Mundijal?

Ne veruje kakvu je glupost napravio: Fahad al Mirdasi printskrin: youtube

Na saslušanju pred komitetom Fudbalskog saveza, 32-godišnji sudija je priznao da je tražio novac kako bi pomogao ekipi Al Itihad u utakmici Kupa Kralja protiv ekipe Al Faizali. 

Al Itihad je odmah reagovao na protivzakonitu ponudu sudije i on je dobio suspenziju nekoliko sati pre početka meča.

Disciplinska komisija je odmah kontaktirala FIFA i zatražila da se sudija Fahad Al Mirdasi onemogući da sudi na bilo kom takmičenju na internacionalnom nivou. On je u pritvoru priznao da je kriv za pokušaj iznude novca u zameu za pomoć na fudbalskom terenu.

>>>Zvezda zove navijače na spektakl protiv Voždovca, besplatan ulaz na stadion!

FIFA je zatražila dodatne informacije iz Saudijske Arabije u vezi sa suspenzijom Fahada Al Mirdasija, nakon čega bi trebalo da donesu odluku o njegovom angažmanu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Al Midrasi je FIFA sudija od 2011. godine. Tokom svoje karijere je sudio mečeve na Olimpijskim igrama 2016. u Riju, dok je prošle godine bio glavni arbitar meča za treće mesto na Kupu konfederacija u Rusiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA