Otkrivamo! Ovo je Partizanova nova lista za pojačanja: Bivši igrač Rome, "Spidi", strani napadač... (VIDEO)

U Humskoj se priprema temeljna rekonstrukcija tima, kako bi se naredne sezone napala titula

  • 16

Partizan pravi temeljnu rekonstrukciju sastava, u kojoj bi trebalo da se nađu i igrači sa ovih prostora, ali i stranci. Telegraf je došao do novih informacija u kom pravcu bi trebalo da se kreće prelazni rok u Humskoj, a tu su i neka nova imena, među kojima je i bivši igrač Rome Loik Nego.

Kako je još pre dva meseca najavljeno iz Humske, Partizan će nastaviti saradnju sa Sašom Zdjelarom (22) i posle isteka pozajmice veziste iz Olimpijakosa. Crno-beli bi na konto obeštećenja za Zdjelara trebalo da plate 500.000 evra grčkom klubu, ali nije isključeno ni da se ta cifra "prebije" preko transfera bivšeg napadača Uroša Đurđevića, za koga su, pak, Atinjani dugovali klubu iz Humske oko 600.000 evra.

Saša Zdjelar ostaje igrač Partizana; Foto: FK Partizan

Zdjelar je i sam u nekoliko navrata izjavio da mu je velika želja da ostane u Partizanu i pošto istekne ugovor o pozajmici, jer u Olimpijakosu nije dobijao priliku da se nametne i pokaže u punom sjaju.

U Humskoj je u proteklom periodu dobio u priliku, tim pre što se sportski sektor Partizana odlučio da "okupi" fudbalere iz omladinske selekcije, koja je na Novom Zelandu osvojila Svetsko prvenstvo pod trenerskom palicom Veljka Paunovića. I to nije sve, prelazni rok tek treba da se zahukta...

PREISPITIVANJE U ŠTOPERSKOJ LINIJI

Svetozar Marković, "zlatna koka" Partizana, jedini je siguran na mestu štopera za sledeću sezonu; Foto: Partizan.rs

Dok se ne reši situacija u trenutnom kadru, Partizan samo razmatra eventualnu kupovinu novog štopera. Od četvorice na trenutnom spisku, samo je Svetozar Marković siguran u sastavu, jer je potencijalna "zlatna koka" kluba iz Humske.

Svi ostali su pod lupom. Jedan od njih - Milan Mitrović, zbog visokih primanja (25.000 evra mesečno), Nemanja R. Miletić zbog činjenice da može da se zaradi na njemu, dok će Bojan Ostojić, iako je prošlog leta dobio reviziju ugovora, dobiti odrešene ruke na nađe novu sredinu Nije isključeno – uz dogovor sa Partizanom.

LOIK NEGO NA SPISKU, GAJIĆ INTERESANTAN

Bivši igrač Rome; Loik Nego, koji trenutno nastupa za Videoton na meti je Partizana; Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images

Već smo pisali ranije da je na "oku" Partizana još jedan zlatni "orlić" - Milan Gajić (22), fudbaler Bordoa, koji pripada i istoj generaciji poput Zdjelara i Danila Pantića, ali i istoj menadžerskoj agenciji, čiji je vlasnik Fali Ramadani, a koja u poslednje vreme najviše "trguje" sa crno-belima.

Fudbaler je vezan ugovorom za francuski klub, a to može da bude značajna prepreka, iako je slabo dobijao priliku daigra, pa otuda Partizan “skenira”i druge fudbalere iz okoline, koji su možda pristupačniji u ovom trenutku.

Jedna od opcija je, saznaje Telegraf.rs i francuski internacionalac iz Videotona - Loik Nego (27), koga Partizan prati već duže vreme.

Radi se o fudbaleru, koji je prve ozbiljnije fudbalske korake načinio u Nantu, zatim branio boje Rome, Standarda iz Liježa, Ujpešta, Čarltona, da bi na kraju stigao u Videoton, koji sa klupe predvodi naš Marko Nikolić.

Olakšavajuća okolnost po Partizan u slučaju Negoa je činjenica da mu ovog leta ističe ugovor, pa bi u slučaju dogovora u Humsku stigao kao slobodan igrač. Inače, nego nije samo klasičan bek, on podjednako dobro može da pokriva i poziciju krila, ako je to potrebno.

CRNO-BELI NA KRILIMA IGRAČA SA OVIH PROSTORA

Giljerme i dalje velika želja, ali je plata nepremostiva prepreka; Foto: Guliver/Paolo Bruno/Getty Images

U Partizanu bi bili najsrećniji kada bi mogli da realizuju transfer Giljermea iz Beneventa, ali status, odnosno plata Brazilca je verovatno nerešiva enigma za klub iz Humske. Poznato je već da on pripada Investicionom fondu iz Brazila, da su potraživanja ogromna, verovatno i nedostupna za crno-bele.

Ipak, postoje i dve opcije sa naših prostora, koje su Partizanu svakako interesantne. Prva je Dejan Dražić (22), fudbaler Selte, koga bi crno-beli rado videli u svojim redovima, ali će takođe morati da sačekaju rasplet u dogovoru fudbalera sa španskim klubom.

Dražiću Selta nudi produžetak ugovora na još dve godine, njega, pak, interesuje kakav tretman će ubuduće imati kod trenera (igrao za B tim ove sezone) i želi saradnju na tri godine. Od toga zavisi i poslovanje sa Partizanom.

Opcija na krilnoj poziciji je i Srđan Spiridonović (24), fudbaler Panioniosa, za koga je najbolje preporuke Partizan dao bivši fudbaler i sportski direktor Crvene zvezde – Ilija Ivić, rođeni brat bivšeg igrača i nesuđenog trenera Partizana Vladimira Ivića.

Ljudi iz Humske pomno prate dešavanja u vezi sa vezistom, ali čekaju da se pre svega raščisti situacija u postojećem kadru u vezi sa statusom Marka Jankovića i Zorana Bambija Tošića.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Leonarda da Silvu Souzu, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Al Ahlijem iz Saudijske Arabije i već otputovao na odmor u Brazil. Partizan sve vreme u kontaktu sa Brazilcem, ali će za evenzualni povratak morati da ga čeka do poslednjeg trenutka.

Leonardo je slobodan igrač i ima poziv Partizana da se vrati; Foto: Marko Todorović

Naime, Leonardo ima ponudu jednog kineskog kluba, kome je tražio platu od 2.000.000 evra godišnje. Odgovora sa Istoka još nema, samim tim ni crno-beli nemaju jasnu sliku šta mogu da očekuju od Brazilca. Bez obzira, on ima otvoren poziv direktora Miloša Vazure, koji se, kao i ceo sportski sektor, naoružao strpljenjem.

NAPADAČ STRANAC, ŠKULETIĆ JOŠ ČEKA TURKE

Petar Škuletić; Foto: AP/Tanjug

Sportski sektor Partizana je već obezbedio jedno pojačanje u napadu i to je Nemanja Nikolić iz Spartaka. Ipak, neće se stati na tome, jer u Humskoj nameavaju da kupe još jednog golgetera, koga bi pridodali Nikoliću i trenutno su mnogo bliže opciji da kupe stranca, nego domaćeg igrača.

Nekoliko imena je već u opticaju, neki od fudbalera su i kontaktirani, no, Partizan mora da sačeka rasplet kako bi konkretno delovao.

Jedna od opcija je svakako i Petar Škuletić, međutim, fudbaler još nije rešio svoj status u turskom Genčlerbirligiju, gde ima ugovor još godinu i ogromnu platu sa srpske uslove, pa još uvek nije ni obavio razgovor sa ljudima iz Partizana, iako se to pojavilo u našim medijima. Što ne znači da neće, ukoliko se sve kockice slože. A, neće biti lako...

VIDEO: Partizan uz vatromet proslavio osvajanje Kupa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    25. maj 2018 | 05:50

    dovesti radosava petrovića, škuletića, šaponjića

  • Rade

    24. maj 2018 | 12:29

    Pa bolje da ste dali lovu Leonardu nega sto ste kupili Sumu on bi za te pare ostao u Partizanu, a M. Jankovic, Tavamba,Miletic, Tosic, Sumai jos poneki mars iz Partizana a sa njima i IVICA ILIEV.

  • Jovsn

    27. maj 2018 | 21:44

    Zdjelar slabo, mnogo loših pasova sa dosta lutanja i izgubljenih duela, kaska , nije to pravi zadnji vezni, Markovic , neiskusan i gotovo svaki duel kad mu izađu protivnici jedan na jedan izgubi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA