Partizan vodi računa o talentovanim igračima: Dobiće priliku da se nametnu na pripremama!

Nekolicina momaka iz Omladinske škole imaće priliku da se nametne stručnom štabu i u drugom delu priprema, u Sloveniji

  • 3

Partizan ima plan za svoju decu, za momke koji stasavaju u omladinskoj školi, ne “preskačući razrede” od najmlađih selekcija do filijale Teleoptika, gde prvi put osećaju “bartu” ozbiljnog takmičenja.

>>> Partizan doveo desnog beka iz Rubina: Reprezentativac Rumunije stigao u Humsku!

Naravno, sve u cilju da u pravom trenutku budu spremni za prvi tim i doprinesu u igračkom, kasnije i finansijskom smislu. Pre nekoliko meseci promovisani su Svetozar Marković, Armin Đerlek i Luka Cucin, koji su se već izborili za značajnije role u najjačoj selekciji, a ovoga leta Zlatko Šehović i Jovan Vlalukin, kao i još nekoliko momaka, kojima ovo nisu prve pripreme, poput Jovana Kokira, Strahinje Jovanovića, Bošnjaka, golmana Popovića...

Svi oni su dobili priliku da se pokažu u prvoj fazi priprema, a kakav je dalji plan? Neki od pomenutih momaka će nastaviti svoj razvoj u najjačoj selekciji, neko će proći u drugu fazu pripema, pa će na “kaljenje”, a ima i onih koji će odmah na pozajmicu da ne bi stagnirali.

Strahinja Bošnjak (beli dres) iz vremena kad je bio na pozajmici Foto: Tanjug/AP

Centralni defanzivac Strahinja Bošnjak (19) nije na spisku igrača za fazu uigravanja. Radi se o momku koji još pre godinu i po dana potpisao profesionalni ugovor, ali nije uspevao da se nametne, pa je igrao u Teleoptiku. Ovoga puta će odmah biti prosleđen u neki od timova Superlige.

Levi bek Zlatko Šehović (18) putuje sa prvotimcima u Sloveniju na drugu fazu rada, a po povratku će se vratiti u filijalu Teleoptik i nastaviti rad sa trenerom Milanom Ristićem. Desni bek Jovan Vlalukin (19) biće odmah prekomandovan kod među “optičare” i čekaće novu priliku za dokazivanje.

Krilni napadač Jovan Kokir (18) je na spisku trenera Miroslava Đukića za Sloveniju i on je neko kome će klub u bliskoj budućnosti ukazati ozbiljniju šansu. Radi se o velikom talentu, fudbaleru koji bi Partizanu mogao da donese mnogo u rezultatskom i finansijskom smislu.

Biće prilike za dokazivanje: Jovan Kokir sa svojim saigračima Foto: Jovan Kokir

I drugo krilo iz Omladinske škole – Strahinja Jovanović (19) biće u autobusu za Sloveniju. Momak, koji je u maju debitovao za prvi tim, imaće priliku da prođe i fazu uigravanja, a po povratku u Beograd će najverovatnije takođe biti prosleđen na pozajmicu. Još nije definisano hoće li to biti Teleoptik ili neki drugi tim u Superligi.

VIDEO: Đukić komentariše prvog rivala u Ligi Evrope, Rudar iz Pljevalja

DRAMAN IDE U TELEOPTIK

Možda nije Partizanovo dete, ali je Salou Draman (20) u Humskoj prihvaćen kao da je tu i odrastao. Zimus je, posle probe, stigao u Partizan, poslednjeg dana prelaznog roka, kada je prvi tim već bio na pripremama na Kipru.

Ovoga puta dobio je priliku od prvog dana i ostavio sasvim lep utisak na stručni štab. U njegovom slučaju problem je samo činjenica što je pozicija zadnjeg veznog već “popunjena” mnogo iskusnijim igračima. Otuda će biti prekomandovan u Teleoptik, gde će imati takmičarski ritam i čekati novu priliku da se nametne u prvom timu.

Moraće da se kali u Teleoptiku Salou DramanFoto: fk partizan

DANAS SPISAK PUTNIKA ZA DRUGU FAZU RADA

Partizan danas igra kontrolni meč sa Mačvom iz Šapca (11.00, SC Teleoptik), posle čega će biti određen konačan spisak putnika za drugu fazu rada u Sloveniji. Očekuju se da na put krene ukupno 29 fudbalera, a taj broj bi mogao da se poveća već u narednih nekoliko dana, jer su pregovori sa štoperom Markom Valijenteom i vezistom Goranom Zakarićem u završnoj fazi.

Golmani: Marko Jovičić, Nemanja Stevanović, Filip Kljajić, Aleksandar Popović;

Defanzivci: Miroslav Vulićević, Luka Cucin, Gabrijel Enake, Nemanja R. Miletić, Svetozar Marković, Bojan Ostojić, Milan Mitrović, Nemanja G. Miletić, Slobodan Urošević, Zlatko Šehović, Nemanja Antonov,

Vezisti: Marko Jevtović, Saša Zdjelar, Juri Vakulko, Nebojša Kosović, Zoran Tošić, Saša Ilić, Đorđe Ivanović, Strahinja Jovanović, Armin Đerlek, Jovan Kokir;

Napadači: Leandre Tavamba, Ognjen Ožegović, Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš.

VIDEO: Trening Partizana na Teleoptiku

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    21. jun 2018 | 18:38

    Gde je Danilo Pantić ?

  • Michel

    21. jun 2018 | 18:18

    Nasu déçu prodaju i upropascavaju za sitne paré à dovode belosvetski skart.

  • mix

    22. jun 2018 | 07:40

    Ne bih da popujem ali kd setalentovani decko daje na pozajmicu mora mu se obezbediti pristoan broj minuta, ili utakmica. Na Zapadu je uobicajeno da pola plate za momka daje Partizan a pola klub koji gapozajmljuje ali uz striktan uslov da odigra u sezoni najmanje 60 posto utakmica, ili cak i vise.Ako ne igra onda klub mora da snosi celu platu bez obaveze maticnog kluba da u tom participira.Jedino na taj nacin mozemomku da seobezbedi razvoj, igranjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA