≫ 

Dao je gol u penal seriji za titulu prvaka Evrope Junajteda, a sad se usrećio potpisom za turskog drugoligaša! (FOTO) (VIDEO)

Veliki brazilski talenat nije ostvario karijeru kakva se očekivala nakon prelaska u redove Mančester Junajteda

  • 0

Nekadašnji velki talenat brazilskog fudbala iz vremena kada je nastupao za Fudbalski klub Porto, Anderson Luis de Abreu Oliveira , doživeo je vrtoglavi pad nakon što je potpisao za slavni Mančester Junajted leta 2007. godine.

Pre toga je za njega Porto izdvojio čak 8 miliona evra, kada ga je iz redova Gremija doveo kao tadašnjeg 17-godišnjeg momka. Čelnici portugalskog kluba su odlično napaltili njegov dalji transfer u tim sa Old Traforda, za čije usluge tadašnji menadžer, Aleks Ferguson, nije žalio 31.5 miliona evropskih novčanica.

>>>Sergej nije došao na preglede: Lacio spustio cenu za Srbina, transfer karijere je pitanje trenutka!

Međutim, to je ujedno bio i poslednji put da neki tim izdvoji i jednan cent ne bi li platio obeštećenje za brazilskog talenta.

Anderson se na Old Trafordu zadržao celih 8 sezona, računajući i kratku pozajmicu u Fjorentini, u kojoj se takođe nije snašao, odigravši samo 7 utakmica za ljubičaste sa Artemio Frankija.

Nakon 3 godine provedne u rodnom Brazilu, nastupajući za Internasional iz Porto Alegrea, Anderson je potpisao petogodišnji ugovor sa turskim drugoligašem, ekipom Adana Demirspora.

 

Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, ali ono što je sigurno jeste da zarada nije ni približna onoj koju je, sada 30-godišnji Anderson, nekada imao nastupajući za Crvene đavole.

Njegov boravak u Junajtedu će ostati upamćen po rapidnom opadanju forme iz godine u godinu, prilikom kojih je Brazilac dobijao na kilaži i sve više ličio na igrača čiji je dalji nastavak profesonlane karijere pod velikim znakom pitanja.

>>>Hoćeš sina? Plati, mnogo plati: "Bizaran" transfer na pomolu, tata Dijego zove Đovanija u Atletiko!

Sigurno najsvetliji trenutak karijere Andersona je onaj u finalu Lige šampiona 2008. godine u Moskvi, kada je postigao jedan od golova u penal seriji za Mančester Junajted protiv londonskog Čelsija. 

Nakon trogodišnje epizode u Brazilu, nekadašnji fudbaler Mančester Junjateda je pred novim izazovom u svojoj karijeri, i to u turskom drugoligašu.

Zvuči nestvarno ali je istinito.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA