≫ 

Ne stišava se priča o Zvezdinom golu, oglasio se i Radoman: Pogodak je regularan! (VIDEO)

Nekada čuveni arbitar je izneo svoje viđenje situacije

  • 49

Fudbaleri Crvene zvezde su u nedelju odigrali meč protiv Radničkog iz Niša i slavili sa 2:0 uz kontroverzan pogodak, a bura oko njega se ne stišava ni dva dana kasnije.

Nova pravila i odredbe FIFA i UEFA kao da su uneli konfuziju, pa su viđena oprečna stanovišta.

>>>Zašto su klinci osvojili planetu, a Orlovi dresove Brazila? Kovač svetskog zlata sa Novog Zelanda otkrio suštinsku razliku i problem našeg fudbala!

Primera radi, bivši član sudijske komisije FSS Raka Đurović nema dilemu i smatra da je gol Rodića bio neregularan zbog ofsajda, jer smatra da igrač Nišlija Bondarenko nije namerno igrao i promenio pravac lopte.

>>>Na koga će Zvezda? Trnava ili Legija? Slovaci su u Poljskoj došli do ogromne prednosti, a kvota da će i kod kuće slaviti je 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Spartak Trnava - Legija.

- Odbrambeni igrač nije imao vremena da reaguje drugačije, tako da se ovo ne može smatrati nespretnom intervencijom. Nakaradno tumačenje pravila igre od strane ''učitelja'' naših sudija dovešće do haosa u ovakvim situacijama - rekao je Đurović za Total Soker.

Sličnog stanovišta je bio i čuveni sudijski hrvatski ekspert Mateo Beusan.

- Ja ne znam zašto se u Srbiji diže polemika oko ove situacije. Ovde je sve jasno. Pravila su jasna. Gol Crvene zvezde je bio neregularan. Vi u Srbiji ćete imati ozbiljnih problema ako tako budete tumačili pravila - rekao je Beusan za Telegraf uz detaljnu analizu cele situacije.

Rodić slavi gol protiv Nišlija Foto: MN Press

Sa druge strane, naš nekada najbolji arbitar Miroslav Radoman, prednost daje odredbama FIFA i UEFA.

Trebalo bi se pridržavati novih preporuka. To što je Rodić sve vreme najbliži golmanu, i što se mnogima čini da je u čistom ofsajdu, opovrgava trenutak kada posle Stojiljkovićevih makazica loptu dodiruje Bondarenko, odbrambeni igrač Radničkog. Kao što znamo, pasivni ofsajd, u kojem je Rodić sve vreme, zapravo nije kažnjiv, a njemu je samo u prilog došla činjenica da je na putu do njega loptu dodirnuo igrač Nišlija. Dakle, gol je potpuno opravdano priznat – kaže Radoman za Večernje novosti.

VIDEO - Bakljada Delija i odgovor malog broja Meraklija na stadionu "Rajko Mitić"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    31. jul 2018 | 09:07

    Javio se i Kradoman,posle Babarogica i Mrakica novi kandidat za upravu Crvene Zvezde.

  • Ekspert

    31. jul 2018 | 10:08

    A sta kaze Vujovic Majo?

  • ZZ

    31. jul 2018 | 11:36

    Kad je zvezda u pitanju, sve je regularno!!! Dok ne izadje u Evropu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA