Marselo se upisao na listu prevaranata u španskom fudbalu na kojoj su Mesi, Ronaldo, Modrić, Nejmar...

Brazilac oglobljen, uz četvoromesečnu kaznu zatovra uslovno, presuda je španskog suda zbog utaje poreza

  • 2

Španska poreska služba ima pune ruke posla sa tamošnjim fudbalskim zvezdama, koji, za sada neuspešno, pokušavaju da eskiviraju plaćanje takse na astronomske zarade. 

Najveće zvezde Mesi, Ronaldo, Nejmar i Modrić na svojoj koži su osetili snagu španskih pravosudnih organa, svi od reda su kažnjeni uslovnim zatvorskim kaznama i novčanim globama, a na optuženičku klupu seo je i Brazilac iz Reala Marselo.

I on je, poput svojih kolega, pokušao, ali bez mnogo uspeha, da utaji porez po već oprobanom receptu, preko stranih firmi.

Španski mediji prenose da je španski Sud Marsela proglasio krivim, te da će ovaj morati da plati kaznu za izbegavanje zakonskih obaveza. Srećom po njega, neće morati iza rešetaka, jer je prošao sa uslovnom kaznom od četiri meseca, ali će u državnu kasu morati da uplati 750.000 evra na ime kazne za izbegavanje plaćanje poreza.

Marselo je priznao krivicu, što mu je donekle olakšalo poziciju i uticalo na to da dobije blažu kaznu.

Inače, za ovakvu vrstu prekršaja u Španiji je propisana kazna od dve godine uslovnog zatvora, plus novčana globa, pod uslovom da je u pitanju prvi takav prestup. Za svaki sledeći, sledi višegodišnja zatvorska kazna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    11. septembar 2018 | 19:25

    Glupi fudbaleri...advokati ih opeljesise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA