≫ 

Niste ni svesni kakva nas derbi ludnica čeka za vikend: Goreće Balkan, "Čizma", Engleska i Nemačka!

Ovaj vikend je apsolutno rezervisan za fudbal

  • 4

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock/Wikipedia

Prava fudbalska ludnica očekuje nas za vikend, gde će biti pregršt gradskih derbija ili najvećih derbija u zemlji.

Nakon što je proteklog vikenda završen burnih 158. večiti derbi, Balkan će ponovo goreti - ovoga puta na Poljudu, gde će se u subotu od 16.30 uz prenos na Arena Sport televiziji, odigrati najveći derbi Hrvatske između Hajduka iz Splita i Dinama iz Zagreba.

Da nas čeka pravi fudbalski i navijački triler pun tenzija u Splitu, nagoveštava i brutalna tuča između Torcide i BBB koja se desila pre nekoliko dana.

VIDEO: Brutalna tuča Delija i Rusa na derbiju!

Takođe, u Grčkoj će biti vatreno u derbiju Olimpijakosa i PAOK-a, koji će biti zanimljiv i navijačima u Srbiji, zbog bratstva Delija i Grobara sa navijačima ovih klubova.

Ovako izgleda atmosfera tokom derbija između Olimpijakosa i PAOK-a; Foto: AP/Tanjug

Treći derbi na Balkanu igra se u Sofiji, gde igraju CSKA i Levski, koji su trenutno na deobi prvog mesta u Bugarskoj, dva boda ispred Ludogoreca, koga konačno u prestonici žele da sklone sa trona.

Za subotu nas čekaju i dva velika derbija Serije A, koji može da odredi dalji tok šampionata. Prošlogodišnji šampion Juventus i vicešampion Napoli sastaće se od 18 časova u derbiju Italije uz prenos na Areni.

Napoli želi osvetu za prošlosezonsko „otimanje“ titule, ali da li je sposoban za to? Juventus je favorit kod kuće s kvotom 1,75, a ako verujete u Napolitance, kvota na dvojku je čak 4,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Napoli.

Uvertira za to će biti "Derbi dela Kapitale", gde će se u derbiju Rima sastati Roma i Lacio od 15 časova, takođe uz prenos na Arena Sport televiziji.

Sa jedne strane biće Aleksandar Kolarov, sa druge Sergej Milinković Savić, koji imaju vodeće uloge u ovim klubovima, pa ćemo videti ko će biti gazda Rima posle meča.

Roma na Lacio, Kolarov na Sergeja. Blagi favorit je domaćin s kvotom 2,45, dok je kvota na trijumf gostiju 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za rimski derbi Roma - Lacio.

Koreografija navijača Lacija na rimskom derbiju; Foto: AP/Tanjug

U Engleskoj ćemo imati derbi trenutno prvoplasiranih ekipa - Čelsija i Liverpula, posle koje ćemo saznati da li će "Crveni" i dalje biti jedina ekipa koja ima maksimalan učinak u Premijer ligi. Ove dve ekipe su pre nekoliko dana igrali u Liga Kupu, kada je slavio Čelsi fenomenalnim pogotkom Azara u finišu meča.

Novi duel zakazan je za subotu od 18.30 na Stamford Bridžu uz prenos na Sport klubu.

Čelsi je pre nekoliko dana dobio Liverpul, ali u Liga kupu. Sada ćemo da vidimo da li Sari ima recept za Klopa i u Premijer ligi. Kvota na keca i dvojku je identična - 2,65! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Liverpul.

Mohamed Salah okružen fudbalerima Čelsija; Foto: AP/Tanjug

Subotnji program će upotpuniti novi veliki gradski derbi, jer će se u Španiji sastati Real Madrid i Atletiko Madrid. Zakuvala se bitka u Primeri za vrh, tako da ovaj meč može da odredi u kom pravcu bi mogla da ide dalja prvenstvena trka među madridskim rivalima.

Njihov meč počinje od 20.45 na Santjago Bernabeu.

Posle šoka u Sevilji, gde je poražen sa 3:0, Real igra gradski derbi s Atletikom. Veliki ispit, a kvota na keca je 2,25. Pogledajte i ostale kvote kladionice MOZZART za meč Real - Atletiko.

Dijego Kosta i Serhio Ramos će voditi novu bitku; Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Ipak, to nije sve, jer su za nedelju zakazan istorijski derbi Hamburga između Hamburgera i Sent Paulija, koji ćemo po prvi put u istoriji gledati u Cvajti, sa početkom od 13.30.

Hamburger je prošle sezone ispao u najjačeg ranga prvi put u istoriji, pa je to ponovo oživelo rivalstvo između klubova iz drugog po veličini grada u Nemačkoj, pa će biti posebno zanimljivo kako će ih dočekati navijači Sent Paulija, koji važe za ekstremnije u ovoj zemlji.

Neredi između navijača i policije pred derbi Hamburga; Foto: Guliver/Joern Pollex/Bongarts/Getty Images

Derbi mečevi koji nas očekuju tokom vikenda:

SUBOTA:

Roma - Lacio 15.00

CSKA Sofija - Levski Sofija 16.00

Hajduk Split - Dinamo Zagreb 16.30

Juventus - Napoli 18.00

Čelsi - Liverpul 18.30

Real Madrid - Atletiko Madrid 20.45

NEDELJA:

Hamburger - Sent Pauli 13.30

Olimpijakos - PAOK 19.30

VIDEO: Sporni gol Crvene zvezde iz nekoliko uglova

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    28. septembar 2018 | 17:32

    Колико год да се игра лош фудбал код нас, нема дербија у Европи који може да се упореди са српским.

  • CR7

    28. septembar 2018 | 20:02

    Zbog Dinama neće goreti balkan sigurno :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA