≫ 

Da su meni mahali srpskom zastavom, uradio bih isto što i Vlade: Rađa objasnio postupak Divca iz 1990. godine!

Legendarni reprezentativac Jugoslavije stao je u odbranu svog nekadašnjeg saigrača Vlade Divca

  • 9

Bivši košarkaški reprezentativac SFRJ i Hrvatske Dino Rađa, izjavio je danas da Vlade Divac nije srpski nacionalista i da bi isto uradio on da je neko "u ono doba" 1990. došao u teren sa srpskom zastavom.

Rađa je to rekao gostujući na HRT-u, aludirajući na događaj sa Svetskog prvenstva u košarci u Argentini 1990. godine i titule selekcije SFRJ, kada je Divac od jednog navijača koji je ušao u teren uzeo i bacio hrvatsku zastavu.

- Da je meni u ono doba neko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto to napravio. Najveći deo sportskih uspeha postigao sam kroz tu državu, a sad bi neko to hteo izbrisati gumicom - rekao je proslavljeni igrač, koji je nedavno postao član košarkaške Kuće slavnih.

Foto: MN Press

Rađa smatra da je najbolja košarkaška petorka Toni Kukoč, Vlade Divac, Dražen Petrović, Jure Zdovc i Dino Rađa, ocenivši da je ta ekipa mogla sve.

Rađa je kazao i da je splitska "Jugoplastika" najbolji evropski klub 20. veka.

- Mi smo bili ekipa klinaca u kombinaciji s jednim iskusnim Duškom Ivanovićem, a Peras i Sobin bili su koju godinu stariji od nas. Organizacija kluba, način rada, sve to skupa počneš da ceniš tek kasnije - rekao je Rađa.

On kaže da ga fascinira istorija i da je u osnovnoj školi želeo da postane profesor istorije.

- Fasciniraju me diktatori, većina njih završila je u prašini, sve su to neki likovi, mene to interesuje. Pročitao sam, recimo, ''Mein kampf'', pa samim tim i Tito je jedan od tih likova koji je u meni pobudio interes - ko je taj lik kojem sam sa šest godina išao da mašem zastavicom. Stara je govorila da je ''Bog hodao po zemlji dok je Tito bio živ'' - zaključio je Rađa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    1. oktobar 2018 | 07:37

    Ako si to zaista ti izjavio, moj komentar je BRAVO DINO

  • Banne

    1. oktobar 2018 | 12:07

    Covek je iskreno rekao, svidjalo se to nekom ili ne, za razliku od vecine licemernih, koji su najgore kritikovali Divca, a uradili bi to isto. Bravo za Radju, bravo i za Divcev postupak.

  • Srbin iz Knina

    1. oktobar 2018 | 07:05

    Bitno je da si ti u zlocinackoj Oluji podigao sahovnicu zajedno sa Tudjmanom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA