≫ 

Moćni Džeko odveo Bosnu na korak od grupe A Lige nacija, Englezi pobedili Španiju usred Sevilje! (FOTO)

Edin Džeko sa 2 postignuta pogotka presudio je Ircima

  • 12

Fudbaleri Bosne i Hercegovine pobedili su na svom terenu sa 2:0 selekciju Severne Irske i praktično "izvukli vizu" za grupu A Lige nacija u kojoj će igrati kao prvoplasirani u svom delu grupe B. 

I ovoga puta, najbolji igrač na terenu bio je Edin Džeko koji je sa dva gola nastavio odličnu formu, naročito kada je reč o igrama u reprezentativnom dresu.

>>> Embape izblamirao saigrača na treningu: Cela reprezentacija Francuske se smejala fudbaleru Barse (VIDEO)

Bosna je od samog početka nametnula svoj tempo pa je posle greške odbrane Iraca i oduzete lopte, usledila asistencije Edina Visće, pa je Džeko doveo svoj tim u vođstvo.

U drugom delu viđen je sličan scenario. Igrao se 73. minut, Pjanić je poslao dugu loptu ka napadaču Rome koji u dva poteza primio loptu i poslao je preciznim udarcem iza leđa golmana gostiju.

Stanje na tabeli je takvo da Bosna ima 9 bodova, doduše i utakmicu više od Austrije koja ima samo 3, pa su tako Zmajevi napravili krupan korak ka višem rangu i plej ofu Lige nacija.

Džeko je još jednom bio heroj svoje reprezentacije; Foto: Tanjug/AP

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Sa druge strane, u Sevilji, Španija je sa 3:2 izgubila od Engleske u okviru A grupe Lige nacija. Sav posao Gordi Albion završio je u prvom poluvremenu. Redom su pogađali Sterling, pa Rašvord i potom opet Sterling za veliko i ubedljivo vođstvo koje je, ispostaviće se, bilo nedostižno za Crvenu Furiju.

Do kraja u 58. minutu, Pako je, posle kornera koji je izveo Asensio, sjajnim pogotkom potvrdio odličnu formu koju iz nedelje u nedelju prikazuje u Borusiji Dortmund.

Ono što je zanimljivo, Španci su mogli dodatno da smanje rezultat u 63. minutu kada je Rodrigo oduzeo loptu golmanu Pikfordu i krenuo ka golu, ali je čuvar mreže uspeo da ga stigne i spreči pogodak. To je bio i ključni momenat meča jer su domaći fudbaleri tražili penal, pa je sudija umesto jedanaesterca pokazao Ramosu, žuti karton, zbog prigovora.

Španci su uspeli da smanje rezultat bukvalno u poslednjim trenucima susreta kada je, upravo Ramos, glavom dodatno smanjio rezultat.

Sterling posle postignutog gola; Foto: Tanjug/AP
Slavlje reprezentativaca Engleske; Foto: Tanjug/AP
Engleska je usred Madrida došla do velike pobede; Foto: Tanjug/AP

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Rezultati Lige nacija:

Grupa 2, "A" 

Island – Švajcarska 1:2

Grupa 4

Španija – Engleska 2:3

Grupa 3, "B"

Bosna i Hercegovina – Severna Irska 2:0

Grupa 2, "C" 

Estonija – Mađarska 3:3

Finska – Grčka 2:0

Grupa 2, "D" 

Luksemburg – San Marino 3:0

Belorusija – Moldavija 0:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA