≫ 

Potpredsednik Partizana o Zvezdinoj aferi "nameštaljka": Neki mediji traže doušnike UEFA, ali Humska nije ta adresa!

Potpredsednik Partizana progovorio o aferi koja trese evropski i srpski fudbal, navodeći da crno-beli mirno posmatraju slučaj i čekaju da nadležni organi daju odgovarajući epilog

  • 24

Afera “Nameštaljka”, koja trese evropski fudbal, odnosno milo čedo UEFA - Ligu šampiona, a u koju je umešan i srpski prvak Crvena zvezda, nije mogla da na neposredan način ne “dokači” i najvećeg rivala Partizan. Konkretno, u moru medijskih spekulacija, došlo se do toga da se, navodni, “doušnik” koji je evropskoj kući fudbala i francuskoj policiji dojavio mogućnost zakulisanih radnji na meču PSŽ – Crvena zvezda dolazi iz vrhuške kluba iz Humske.

To je, i pored višednevnog ignorisanja prelilo času u Partizanu, pa je potpredsednik kluba Vladimir Vuletić rešio da reaguje.

- Fudbalski klub Partizan poslednjih dana, sticajem nevoljnih okolnosti, prati novonastalu situaciju u vezi sa jednom odigranom utakmicom u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige šampiona. Dok se, međutim, svetski i sveropski mediji bave pitanjem odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojimapočiva UEFA i njeno elitno takmičenje, mediji se Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja – kaže Vladimir Vuletić za Telegraf i nastavlja.

Foto: MNPress

- U situaciji u kojoj je potvrđeno da je službeno reaovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim pravosudnim i policijskim organima, neki od srpskih medija, potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, potpuno senzacionalistički i neprofesionalno, ističu saznanja da je nekakav “doušnik” iz Srbije i to baš neki čelnik Partizana, koji je u sukobu sa rukovodstvom Crvene zvezde.

Vuletić ističe da se pojedini mediji više bave “doušnicima”, nego željom za istinom.

- Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij, koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Analgno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radi razmatrali koji komšija je, na primer, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da se ponovi takvo delo.

Čelnik kluba iz Humske za kraj ističe da slučaj preti da ugrozi ceo srpski fudbal, pa je zato najbolje da istražni organi završe svoj posao.

- Fudbalski kluib Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem, koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istagne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik Svetozar Mijailović i počasni predsednik Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama.

Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran, a nadležnim organima daju odgovarajući epilog ovom slučaju – zaključuje Vladimir Vuletić.

Mirković o porazu Zvezde od PSŽ-a:

VIDEO: Partizan ne može da prežali sporni gol Zvezde iz derbija:

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zekara

    16. oktobar 2018 | 12:23

    A sto si se primio tako, mislim kad niko nije uperio prst u tebe, kome se ti pravdas i koga interesuje sta ti mislis, a i sto ne gledas u svoje dvoriste, sto te toliko interesuje tudje???

  • Baba

    16. oktobar 2018 | 13:05

    Samo bih postavio jedno pitanje tim francuskim istraziteljima. Koja to kladionica pita ko si odakle si i koju funkciju obavljas ili taj ko se kladi udje i kaze ej ljudi ja sam taj i taj a moze da kaze i da je sa marsa i zeli da se kladi ako se ne prdestavi ne moze ni da se kladi. Mozda je Napoli tu umesan ne bi li nekako prosao u drugi krug pa ajde da optuzimo ove manje. Hocu da kazem da je mogao bilo ko u ime zvezde da se kladi

  • Miki

    16. oktobar 2018 | 13:15

    Nadam se da će sve ovo da se zavrsi kako treba jer ako je ovo istina onda ne gine Zvezdi bar 10 godina iskljucenja. Mnogo je kontraverznih biznismena u našem fudbalu pa se nadam da nam se to neće obiti o glavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA