Otac mi je bio poznati igrač i ostavio me je pred 13. rođendan... Svetski prvak otkrio potresnu priču zbog koje ne igra za Španiju!

Za mamu je osvojio svetsku titulu!

  • 0

Fudbaler Francuske Lukas Ernandez ima iza sebe veoma tešku i tužnu životnu priču iz detinjstva, koju je otkrio u godini kada je postao svetski prvak.

Defanzivac madridskog Atletika je sa 13 godina morao da se suoči sa napuštanjem oca, koji je samo napustio porodicu, ali je uspeo da sve prevaziđe i postane vrhunski fudbaler.

Majka Lorens je podigla njega i brata Tea, koji sada igra u Real Sosijedadu, izvela ih na pravi put i sigurno da otac ima za čime da žali posle svega, ostavio je na cedili sjajne momke i uspešne ljude.

Osvojio je svetsko zlato za mamu Foto: Tanjug/AP

Otac mu je čak i poznat, u pitanju je Žan Fransoa Ernandez, koji je takođe igrao za Atletiko Madrid, ali i Marsej, pre nego što je otišao u penziju 2002.

- Imao sam 12 ili 13 godina, kada sam poslednji put imao kontakt sa njim. Sada kad sam i ja otac, još sam svesniji šta je uradio, kako je pao u ulozi oca - rekao je Ernandez.

- Ne mogu da zamislim da ostavim svog sina, nikada ne bih mogao da to učinim, ne postoji stvar na svetu zbog koje bih to uradio. Čak i kada bih morao da spavam pod mostom za sreću svog sina, ja bih to uradio - poručio je Ernandez, koji je posebno vezan za brata Tea.

Slavlje protiv Hrvata Foto: AP/Tanjug

- Ja ga štitim, imali smo mnogo komplikovanih momenata, uvek smo bili zajedno, kada god sam mu bio potreban, bio sam tu za njega - dodao je momak španskih korena koji je zaigrao za Francusku.

- Španija mi je dala sve, odrastao sam tu, živim tu, sin se rodio ovde, žena mi je iz Španije, govorim španski bolje od francuskog, ali volim Francusku, sa njom sam svetski prvak. Nisam mogao da kažem NE Francuskoj.

Naročito posle svega što se dogodilo, upravo mama dolazi iz Francuske, a odgajala ih je u Španiji, svakog dana vozila na treninge i uspela da ih podigne.

Znala je da njeni sinovi žele da postanu fudbaleri i dala je maksimum - teško da je bilo srećnije osobe od nje kada je Francuska osvojila Mundijal ovog leta!

VIDEO - "Kosovo je Srbija" sa tribina i bakljada Rumuna, utakmica Srbije i Rumunije je počela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA