≫ 

Partizan kreće u renoviranje Humske: Crno-beli će svoje mečeve igrati na stadionu Obilića?

Srpski vicešampion bi trebalo da počne sa rekonstrukcijom stadiona što znači da će u jednom trenutku morati da ''rentira'' neki drugi

  • 38

Rečeno-učinjeno! Vlada Republike Srbije je obećala višemilionsku pomoć Partizanu u vezi sa rekonstrukcijom stadiona, odnosno “Hrama fudbala, kako navijači crno-belih od milošte zovu zdanje u Humskoj i na tom poslu se uveliko radi.

Obezbeđene su sve neophodne dozvole i potrebno je ispoštovati korake, odabrani su i partneri kako bi se sa radovima na objektu starom 70 godina počelo već sredinom sledeće godine.

Kompanija “CEP”, preciznije Centar za planiranje urbanog razvoja je već počela sa izradom plana detaljne regulacije prostora stadiona Partizana, kao i zemljišta koje okružuje pomenuti objekat.

Inače, radi se o renomiranoj kompaniji u toj oblasti, koja je bila angažovana u Humskoj i pre 15-tak godina u izadi regulacionog plana za novi stadion Partizana, koji, nažalost srpskog sporta, zbog političkog uticaja tadašnjih vlasti, nikada nije ugledao svetlost dana.

Pogled na Humsku iz drona Foto: Partizan

Pomenuti projekat izrade plana detaljne regulacije prostora, prvi je korak i veoma je komplikovan, jer je zdanje građeno pre sedam decenija, pa će potrajati nekoliko meseci. Kada “CEP” dođe do idejnog rešenja, ono će ponovo morati na usvajanje u Skupštinu grada Beograda.

U međuvremenu će biti odabran i strateški partner, koji će početi izradu projektantskog rešenja rekonstrukcije, ali mogućnosti da se u sklopu sveta toga izgrade još i sportska hala i poslovno - sportski objekti.

Ukoliko sve bude teklo kao i do sada, radovi na rekonstrukciji stadiona Partizana će početi po završetku tekuće sezone i, prema nekim procenama, trajaće oko godinu dana. Tokom pomenutog perioda crno-beli će deo mečeva i dalje igrati u Humskoj, dok to bude moguće, a zatim će “rentirati” neki od stadiona u Beogradu, verovatno “Obilićev”.

VIDEO! Prazne tribine u Humskoj na meču protiv Voždovca:

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    18. oktobar 2018 | 17:35

    Neka je sa srecom rekonstrukcija uz jedno pitanje... Ako je JNA 'hram fudbala' kako onda nazvati stadion najtrofejnijeg kluba, prvaka evrope, prvaka sveta, Crvene Zvezde...

  • Djima

    18. oktobar 2018 | 18:46

    Kako mozes da renoviras nesto sto nije tvoje?

  • Ja

    18. oktobar 2018 | 16:51

    Odakle njima stadion?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA