≫ 

UEFA se oglasila o meču PSŽ - Zvezda: Umesto odluke, pokrenut novi postupak!

Čitav dan su navijači čekali odluku Evropske kuće fudbala

  • 5

UEFA se oglasila povodom incidenta na meču PSŽ - Crvena zvezda i donela je odluku da kazni francuski klub zbog propusta u organizaciji utakmice, ali je pokrenula Disciplinski postupak protiv oba kluba povodom "prijavljenih incidenata" vezanim za ovaj meč.

Nije bilo nikakvih navoda o pisanju L'Ekipa, tako da se slučaj odnosi samo na utakmicu i na nerede u kojima su učestvovali navijači.

UEFA je trebalo da 18. oktobra donese odluku zbog incidenata navijača obe ekipe. Zvezda je na ovom meču imala svoju organizovanu navijačku grupu, iako joj je bilo zabranjeno da ima svoje navijače na ovom meču, kao i na meču u Liverpulu, zbog kazne koja je izrečena klubu posle upada navijača na teren u Salcburgu u meču kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, umesto konačne odluke, UEFA je odlučila da pokrene novi postupak, da detaljnije ispita "prijavljene incidente". Nije navedeno kakvi su incidenti u pitanju, ali će Etička i disciplinska komisija dodatno da ispita slučaj.

Verovatno UEFA želi da sazna kako su navijači došli do karata i kako su uspeli da se grupišu na Parku prinčeva i da organizovano navijaju.

PSŽ je zbog nereda kažnjen sa 20.000 evra zbog kašnjenja meča, a i protiv njega će biti dodatno pokrenut postupak.

Utakmica između PSŽ i Zvezde odigrana je 3. oktobra, a UEFA nije naglasila kada će biti doneta konačna odluka vezana za novi postupak.

Zvezda se tereti za ponašanje navijača na tribinama i nerede, kao i na nedozvoljene pesme od strane navijača Zvezde.

VIDEO: Pogledajte kako su se Delije grupisale i navijale na Parku prinčeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    18. oktobar 2018 | 19:36

    Zasto se kaznjava Zvezda kad nije bilo dozvoljeno da Delije idu na utakmicu? Sva krivica je na organizatoru.

  • Ivangm👏

    18. oktobar 2018 | 19:43

    E nemogu da verujem oko cega se oni cimaju pa taj PSG je tukao jedn Lion sa 5 nula a nece jednu zvezdu koja je 100 puta slabi protivnik od njih smesni su stvarno....🤣😂🤣

  • lik

    19. oktobar 2018 | 10:41

    Država treba da stane u zaštitu kluba a pojedinci koji su pravili nerede da odgovaraju. Klub nije vodio navijače organizovano. Pa nema logike. Uvek možete naći nekog da za novac pravi nerede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA