≫ 

Grobar brani Zvezdu, njegovih 30 minuta koštaju 2.500 evra: Nestvarnih 5 stavki karijere francuskog kralja advokata! (VIDEO)

Dipon Moreti je toliko toga preturio preko glave, da će mu Zvezdin slučaj možda izgledati čak i kao mačji kašalj

  • 33

Veliku pažnju francuske i srpske javnosti privukao je potez Crvene zvezde, koja je angažovala Erika Dipona Moretija, advokata koji iza sebe ima samo uspešne slučajeve i vanserijsku reputaciju.

Dipon Moreti je advokat specijalizovan za krivično pravo, u karijeri ima 144 oslobađajuće presude, a posebno se izdvajaju neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske.

Dobio je nadimak Akvitator , koji predstavlja spoj reči oslobodilac i matador (acquittor + matador), zbog svojih rezultata i stava u sudnici, a u burnoj biografiji, posebno se može izdvojiti pet zanimljivosti.

Oglasio se kralj francuskih advokata koji će braniti Zvezdu: Nema dokaza, otkrićemo ko je zlonamerni "insajder"! (FOTO)

TURBULENTNO DETINJSTVO ODREDILO NESTVARNU KARIJERU

Otac je Dipona ostavio kao četvorogodišnjeg dečaka, majka mu je bila čistačica italijanskih korena i prezimena Moreti, sama ga je podigla, a mali Erik se pokazao kao prilično nedisciplinovan.

U jednom trenutku, majka ga je prebacila u katoličku školu Notr Dam de Valensijen, gde se Erik promenio, a već sa 15 godina je odlučio da se posveti karijeri advokata. Čak se bavio istraživanjem smrti svog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima 1957. godine, što mu je posebno bilo intrigantno.

Foto: youtube.com

KAKVIM SE SVE POSLOVIMA BAVIO?

Na različite načine je Dipon Moreti plaćao svoje studije, radio je u fabrici, bio i grobar u jednom trenutku, konobar. Još tada, svima je pričao da će jednog dana biti u Top 10 advokata, ali je nadmašio svoje prognoze učvrstivši se na prvoj poziciji.

KAKO JE PODNEO KOKAINSKU NAMEŠTALJKU

Još 1993. godine, Erik je osumnjičen zbog posedovanja kokaina i karijera mu je visila o koncu, uhapšen je u svom automobilu u Lilu, a za sve je odgovornost snosio sudija Torel. Na kraju je otkriveno da je kokain podmetnut i prosut po tepihu u Dipon Moretijevoj kući, ali jedan policajac nije želeo da otkrije identitet onih koji su mu smestili.

Slučaj je zatvoren srećno po Erika, ali se on od ovog stresa i traume nikada nije oporavio, u jednoj od svojih knjiga je upravo sudiju Torela ogorčeno optužio za sve.

Zato je posebno zanimljiv jedan od njegovih čuvenih citata: Nevini se često brane gore nego krivci. Prvi razlog je što krivci znaju stvarnost i činjenice, mogu da ih potencijalno zaobiđu ili sakriju. Nedužni, koji se osuđuju još pre suđenja, osećaju da se i najmanja reč, najmanji pokret očiju može tumačiti na štetu. Strah nevinog je veći od straha krivca.

Fotografija na kojoj se vidi prestravljeni Bernar Tapi (sedi levo), magnat i prvi čovek Marseja, kog je Dipon Moreti rasteretio Foto: youtube.com

OŽENIO POROTNICU

Još u ranim 1990-im, oženio je Helen, sa kojom ima četvoro dece. U pitanju je devojka koja je bila deo porote tokom suđenja za ubistvo i koju je Erik oslovio kao prelepu, i sod koje se ipak rastao.

Od 2016. godine, u vezi je sa pevačicom Izabel Bule.

FILMSKA ZVEZDA U LOVU

Kada se ne bavi najtežim slučajevima, Dipon Moreti ide u lov sa svojim psima, okuplja prijatelje na svom imanju i u prirodi. Svoje izlete naziva "izbacivanjem iz glave svega suvišnog", posle lova preferira čašu vina, a nije mu strano ni pojavljivanje u filmu.

Dobio je ulogu u filmu "Bastards" i glumio je sebe 2013. godine.

Foto: youtube.com

Za kraj, još jedan poseban detalj  su francuski mediji uočili u nejgovom domu u martu ove godine, u pitanju je karikatura na kojoj se vide tarife samo telefonskih razgovora sa ovakvim advokatom  - 5 sekundi iznose 50 evra, minut 200, 30 minuta 2.500 evra!

VIDEO: Trener Zvezde se oglasio povodom priča o nameštanju meča sa PSŽ-om

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tale

    19. oktobar 2018 | 15:05

    I zasto smo uopste angazovali ovog advokata ako se zna da smo "cisti".

  • kosta

    19. oktobar 2018 | 15:19

    Lepo se nama navijacima skrenula paznja sa Zvezdine lose igre u Evropi. Sad vise niko ne prati igru i rezultate, svi cekamo kako ce nam ekipa proci na Francuskom sudu. Ovo ima samo u Srbiji.

  • Vuk

    19. oktobar 2018 | 16:12

    Nema od toga nista, a Franje se mucene ponadale! 😂😂😂 Mucenici ☺☺☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA