≫ 

Gledamo ka Enfildu, ali spremamo se za Rad: Milojević ozbiljan pred Superligu!

Utakmica 12. kola Superlige Crvena zvezda - Rad zakazana je za subotu od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

  • 7

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da su svi svesni da se bliži utakmica sa Liverpulom u Ligi šampiona, ali da ne sme da se razmišlja o Enfildu, jer je pre toga meč sa Radom u Superligi.

- Rad je od dolaska trenera Zorana Milinkovića postao je kandidat za plasman u plej-of. Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala, svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Prvenstvo nam je prioritet, i dalje stojim iza tih reči i imamo veliku želju da odbranimo titulu", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Zbog povrede neće igrati kapiten Vujadin Savić, a još nekoliko igrača se žali na povrede i pitanje je da li su potpuno spremni za duel sa "građevinarima".

- Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a, stavili ga u vatru zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju.

Detalj sa utakmice protiv PSŽ-a Foto: Tanjug/AP

Za mlade fudbalere Dejana Joveljića i Aleksu Terzića rekao je da bi uskoro trebalo da postanu nosioci Zvezdine igre.

- Oni će da u vrlo kratkom vremenskom periodu da postanu nosioci, ne zato što su mladi, već zato što poseduju kvalitet. Ipak, sa mladim igračima treba biti pažljiv i imati pravi tajming. Napravili smo strategiju i videćemo kako će se sve odvijati".

Trener Zvezde osvrnuo se i na iskustvo koje donose utakmice protiv Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula u LŠ rečima da je to prilika da se stekne uvid u svetske trendove.

- Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu, i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampioni. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Anćelotija, Tuhela i Klopa. Kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim - zaključio je on.

VIDEO: Trener Zvezde se oglasio povodom priča o nameštanju meča sa PSŽ-om

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA