≫ 

Srpski napadači su sila: Mitrović, Prijović i Jović haraju Evropom!

Zbirno, trio ofanzivaca upisao je od početka sezone 22 gola za svoje klubove

  • 14
Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović, Luka Jović Foto-montaža: MNPress

Ako hoćeš da te svet dobro upamti, da priča o tebi, da se "probiješ" - daj gol. To je, u osnovi, ono što se traži od svakog fudbalera, a Srbija konačno ne zaostaje po pitanju efikasnosti za ostatkom Evrope, barem kada je pojedinačni učinak u pitanju.

>>> Luka Jović ponizio rivala: Srbin dao 5 golova za Frankfurt i ušao u istoriju Bundes lige (VIDEO)

Sa ponosom tvrdimo da u ovom trenutku imamo britku napadačku silu, ofanzivu najvišeg ranga, oličenu u Aleksandru Mitroviću (Fulam), Luki Joviću (Ajntraht) i Aleksandru Prijoviću (PAOK), čija se imena izgovaraju sa poštovanjem u fudbalskom svetu.

Jovićev "fünferpack" protiv Fortune se i te kako pročuo u petak uveče, svi pričaju o "izuzetnom Srbinu" i njegovom neverovatnom "rafalu" kojim je izbušio mrežu rivala, nastavio golgeterski niz svojstven samo top klasi svetskih napadača.

Bio je to Jovićev već 9. gol ove sezone, 7. u Bundesligi, pa je sad i prvi strelac nemačkog prvenstva, a još dva je upisao u Ligi Evrope - i sve to na samo 10 utakmica!

Na Jovića kao da je "prešao golgeterski virus" sa Aleksandra Mitrovića, koji briljira u dresu Fulama od starta sezone: na 8 utakmica 5 puta je bio strelac, i to nije sve.

Golgeterski bilans je uvećao sa još 5 golova u dresu reprezentacije, po čemu je neprikosnoven u našoj selekciji i trenutno opcija broj jedan.

Najbolji od najboljih: Aleksandar Mitrović slavi gol u dresu Srbije Foto: MN Press

Tek nešto slabiji, ali nikako zanemarljiv je saldo koji na svom kontu ima Prijović u klubu. U PAOK-u je nezamenljiv, na 14 utakmica 8 puta je bio u strelac, a gro pogodaka dao je u Evropi, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zbirno, trojica naših najefikasnijih napadača, u klupskom dresu ove sezone postigla su čak 22 pogotka!

>>> Zašto Aleksandar Prijović ponovo nije igrao za Srbiju?

Ipak, samo jedan od njih se ustalio kod selektora Mladena Krstajića, Mitrović je udarna pesnica nacionalnog tima, ne i Prijović, koji, iako je redovno na spisku, slabo ili nikako dobija šansu da se nametne i u dresu sa državnim grbom.

Jović je dao veliki doprinos da se mlada selekcija plasira na Evropsko prvenstvo, ali utisak je da je prevazišao nivo juniorskog fudbala i da je došlo vreme da oseti "barut" u seniroskoj konkurenciji, što je na Krstajiću da prelomi.

Neće biti lako selektoru pri odabiru napadača za sledeći meč, a definitivno bi trebalo da se pozabavi konkretnijim učinkom u navali, koji je izostao protiv Rumunije, kada smo, i sa igračem više, odigrali "mršavih" 0:0 u Bukureštu.

Nije mnogo toga napred štimalo ni u Litvaniji gde je bilo samo 1:0 u našu korist uprkos sijaset šansi koje nisu iskorišćene.

Materijala za ofanzivniji pristup reprezentacije, dakle, sada ima kao nikad ranije, na Krstajiću je da iskoristi pun potencijal.

VIDEO: Poslušajte izjavu Luke Jovića posle pet golova na utakmici sa Fortunom

Gledajući formu, Mančester Junajted nema šta da traži na Stamfordu, ali ipak, derbi je to... Kvota na tim Mauricija Sarija je 1,80, a na ekipu Žozea Murinja čak 4,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Čelsi - Mančester Junajted.

Viljareal igra veoma slabo ove sezone, a sad mu u goste dolazi Atletiko Madrid i kvota na dvojku je čak 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Viljareal - Atletiko Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Česti

    20. oktobar 2018 | 12:36

    A nama ne valjaju, nije nam valjao ni bane kapiten, oterali ga kao najgoreg,sad čujem ne valja nam ni nemanja matić, samo je selektor nedodirljiv!

  • Ns

    20. oktobar 2018 | 11:33

    A strucnjak igra sa jednim spicem....

  • fcrslj

    20. oktobar 2018 | 11:32

    Nisu potrebni krstajicu trojica...oni ima jednog Mitrovica. Po njegovom svatanju fudbala to je dovoljno a i sto bi nam ugadjo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA