≫ 

Mirkovića brine živahni Japanac: Trener Partizana ishvalio Spartakovog "samuraja" pred meč u Kuli

Crno-beli u nedleju od 13 sati igraju meč 12. kola Superlige

  • 1

Posle reprezentatovne pauze Partizan nastavlja po planu u domaćem šampionatu, kreće još jače u poteru za "odbeglom" Crvenom zvezdom.

Ekipa Zorana Mirkovića u nedelju gostuje u Kuli Spartaku, koji zbog renoviranja terena nije u mogućnosti da u Subotici dočekuje rivale, pa to radi na terenu nekadašnjeg superligaša.

Teren u ovo doba godine zna da bude najveći problem sa našim klubovima, ipak, prema poslednjim informacijama, utakmica će biti odigrana na dobro pripremljenoj podlozi, kaže šef struke crno-belih.

- Imamo informaciju da je teren dobar, jedino što je malo uži od ostalih terena u iigi, ali kvalitet samog terena je dobar. Druga opcija je bila Novi Sad, ali u Kuli je siugrno bolji nego u Novom Sadu - rekao je Mirković na konferenciji za medije povodom meča.

Partizan će u Kuli nedostajati duže povređeni Zoran Tošić i mladi Šehović, čiji su oporavci u punom jeku, ali još nisu spremni za najveće izazove.

- Bambi i Šehović nisu još 100 posto spremni, Saša Ilić ima problema sa leđima, a svi ostali su na rapsolaganju, i dobro su - izdiktirao je zdravstveni bilten Mirković.

Nije trener Partizana najzadovoljnji terminom utakmice, ali ne pridaje previše pažnje tome, već poručuje "kako nama, tako i Spartaku".

- Igramo u nekom terminu od 13, nismo naviknuti ni mi, ni oni, ali tako je kako je.

Leteći Japanac: Noboru Šimura u akciji na utakmici protiv Brondbija Foto: MN Press

Subotičani su platili ceh igranja u Evropi, borba na dva fronta u povoju sezone poremetila je fokus ekipe koja je trenutno pretposlednja na tabeli, pa je došlo do promene trenera. Umesto Gaćinovića, ekipu je skoro preuzeo Rogan, Mirkoviću dobro poznat lik.

- Mislim da njihov kvalitet ne odgovora stanju na tabeli. Dobra su ekipa, dobili su novog trenera, Peđa Rogan je došao, mi smo "klasići", bili smo zajedno na pro licenci... Izuzetno ga cenim, on je tu negde malo mlađi od mene, ali ima trenerskog iskustva više nego pola lige. Izuzetno ga cenim, sve ekipe koje je vodio su izuzetno agresivne, disciplinovane, dobro stoje na terenu, tako da sve to očekujem i sutra.

Nije imao ni sreće Spartak od starta sezone, mnogo bodova prosipali su "Plavi Golubovi" u završnicama utakmica.

- Masu golova su primili negde u poslednjih pet minuta, tako da su mnogo bodova izgubili na taj način. Imaju kvalitet, čvrsti su, visoka su ekipa... Imaju, opet, jednog interesantnog špica, Čečarića, vrlo nezgodan momak, visok, lucidan. Imaju odlične bokove, brze, centarhalfove visoke, znači dobri su i na defanzivnom i na ofanzivnom prekidu.

Posebno je Mirković izdvojio jednog igrača Subotičana, najbržeg i najagresivnijeg, pravu napast.

- Šimura - odličan igrač! Stvarno dobar igrač, svuda ga ima, motoričan je, kako god zamrznete sliku evo ga tu u pritisku, kao da je dupliran ili tripliran - slikovito je Mirković opisao igru Spartakovog samuraja.

Zvezda će se protiv Rada zagrevati za gostovanje na Enfildu, a kvota na pobedu crveno-belih bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Rad.

Superliga, 12. kolo

Petak

Čukarički - Vojvodina 1:0

(Mudrinski 90+2)

Subota

Voždovac - Mladost 16

Crvena zvezda - Rad 19

Napredak - Radnik 19

Proleter - Mačva 19

Radnički Niš - Zemun 19

Nedelja

Spartak ŽV - Partizan 13

Dinamo Vranje - OFK Bačka 16

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA