Zvezda otima fudbalera Partizana: Odbio ugovor sa crno-belima, na Marakani mu ponudili tri puta više novca!

Momak rođen 2001.godine je odbio profesionalni ugovor u Humskloj i zbog boljih finansijskih uslova odlučio za put kojim se ređe ide

  • 27

Umesto profesionalnog ugovora, koji mu je posle stasavanja u Omladinskoj školi ponudio Partizan, omladinac crno-belih Martin Novaković, se odlučio za “put kojim se teže ide” - da pređe u redove večitog rivala Crvene zvezde, saznaje Telegraf.

Ukoliko se nešto ne promeni u poslednjem trenutku (a teško će se promeniti), mladi fudbaler će kao slobodan igrač potpisati za crvene bele u prvim danima zimskog prelaznog roka i to kao slobodan igrač, jer ga za crno-bele ne obavezuje nijedan “papir”.

Radi se o momku rođenom 2001. godine, koji, iako najavljen, nije prihvatio ponudu Partizana da postane profesionalac i zajedno sa drugovima iz "klase" Stahinjom Pavlovićem, Slobodanom Stanolovićem, Stefanom Radmanovcem i Nikolom Štulićem bude deo projekta budućnosti crno-belih.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novakovic Martin (@martinnovakovic) on

Razloga je nekoliko, a primarni je, kako se može čuti iz izvora bliskih Humskoj, finansijske prirode. U dogovoru sa roditeljima, Novaković je odlučio da prihvati izdašniju ponudu Crvene zvezde, koja je za njegov potpis daje tri puta više novca od Partizana, samo da bi ga privolela da pređe na stadion “Rajko Mitić”.

Partizanov talenat najverovatnije od zime karijeru nastavlja na Marakani; Foto: Marko Jovanović

Crno-beli imaju višegodišnju praksu da momcima iz Omladinske škole za prvi profesionalni potpis plaćaju oko 12.000 evra na godišnjem nivou i od toga nije odstupao ni u ovom slučaju. Ali sam igrač je odlučio da ne prihvati pomenuti iznos, već tri puta bolje uslove iz komšiluka i da čeka zimski prelazni rok.

Do tada će, kako je to obično slučaj u ovakvim situacijama, raditi po "posebnom programu" u omladinskoj selekciji, dok je većina njegovih “klasića”, koje inače predvodi Dražen Bolić, već periodično ili u potpunosti počela da trenira sa prvim timom.

Iako se u prvom timu ovakvi prelasci mogu nabrojati na preste jedne ruke ruke i smatraju se istorijskim “incidentima” među navijačima, u mlađim selekcijama to i nije tako retka pojava. S tom razlikom što je Novaković već bio pred vratima prvog tima Partizana, ali je očito spreman za radikalan potez.

Podsetimo i pre godinu dana imali smo sličnu situaciju, kada je jedan od najvećih talenata Partizana i kapiten generacije 2002, Andrija Sekulić, prešao iz Humske u Ljutice Bogdana 1 a.

Pogledajte kako je kao dete žonglirao Martin Novaković:

VIDEO: Bakljada, prekid utakmice i transparent ubijenom drugu na utakmici između Spartaka i Partizana

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosch07

    22. oktobar 2018 | 14:09

    Ništa neobično sve je tu normalno ... kog Zvezda neće on igra za Partizan .... a partizanova omladinska škola je filter za Zvezdine igrače... 😁

  • Hogar

    22. oktobar 2018 | 13:45

    Idi sine ali posle nema nazad i pozdravi Bosančića i Radonjića ako ih nađeš

  • miki

    22. oktobar 2018 | 13:47

    Sigurno se momak oseca kao srbin.dobro nam doso!!mogli bi i stadion da im otmemo,pa da napravimo ogromnu garazu za gledaoce ls!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA