Liverpul će protiv Zvezde pokušati da prekine najgori niz u istoriji!

Barem što se tiče evropskih utakmica...

  • 5

Dolaskom Virdžila Van Dajka u januaru i Alisona Bekera ovog leta, fudbaleri Liverpula postavili su određene defanzivne standarde koji ih nisu krasili proteklih sezona.

Redsi su na 23 meča u šampionatu, otkako je Holanđanin stigao, primili samo 13 golova na 23 meča, a ove sezone samo tri u prvih devet kola.

>>> Ronaldo ponovo na Old Trafordu. Ovog put s Juventusom, na čiju pobedu je kvota 2,55. Kec na Juanjted nosi kvotu 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Mančester Junajted - Juventus.

Međutim, u Evropi su u uvodna dva kola postavili najgori niz u istoriji - primili su 13 golova na šest mečeva!

Van Dajk je uneo čvrstinu u defanzivu Liverpula Foto: Tanjug/AP

I upravo će protiv Crvene zvezde u sredu od 21.00 čas pokušati da prekinu taj niz od šest mečeva na kojima nisu uspeli da sačuvaju mrežu i ostanu na 13 primljenih golova posle sedam utakmica.

Sve je počelo od revanša četvrtfinala LŠ prethodne sezone kada su Redsi pobedili Mančester Siti u revanšu rezultatom 2:1. Potom dva primljena gola od Rome u pobedi od 5:2, ali i četiri u svojoj mrežu u Rimu (4:2). Zatim tri u finalu LŠ protiv Reala (3:1), dva od PSŽ-a u 1. kolu LŠ ove sezone (3:2) i onaj od Napolija u 90. minutu u prethodnom kolu - ukupno 13!

Redsima se samo dva puta u istoriji dogodilo da na šest mečeva prime 12 golova. Bilo je to 1966. godine kada je zabeležen poraz od Ajaksa sa 5:1 i 1992. godine kada smo videli trijumf Spartaka protiv Liverpula od 4:2.

Zamišljena faca Jirgena Klopa Foto: Tanjug/Ap

Olakšavajuća okolnost jeste ta što u ovaj niz Liverpula potpadaju nešto teže utakmice kao što su četvrtfinale, polufinale i finale LŠ, ali je činjenica da je odbrana bila na velikim iskušenjima. Takođe, tim sa Enfilda je na poslednja četiri meča u LŠ čak tri puta poražen.

Zato i ne čudi što im motiv protiv Zvezde neće biti samo taj kako bi se domogli osmine finala...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    23. oktobar 2018 | 12:15

    Grobar sam, ali od srca zelim Zvezdi da pobedi Engleze, najgori narod na svetu, grozni su! Samo hrabro, braco Srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA