Mirković pred Zemun: Ko ne može da se nosi sa pritiskom, brzo ćemo se razići!

Strateg Partizana više govorio o kiksu protiv Spartaka nego o narednom meču u Kupu Srbije

  • 8
Zoran Bata Mirković, FK Partizan, sudija Foto: Marko Jovanović

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković priznao je da ekipa u ne baš dobrom raspoloženju čeka duel sa Zemunom u osmini finala Kupa Srbije, zbog kiksa u Kuli protiv Spartaka.

Partizan je u nedelju remizirao sa subotičkim Spartakom (0:0) i sada ima čak devet bodova manje od lidera Crvene zvezde na tabeli Superlige.

- Igramo protiv dobre ekpe u ne baš dobrom momentu za nas. Imali smo "falš" korak u Kuli, sigurno očekivali pobedu, ali nismo je ostvarili i raspoloženje nam nije na najvišem nivou. Ipak, čeka nas Kup gde nema popravke i potrebna je maksimalna koncentracija - rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Zbog operacije nosa Aleksandar Šćekić nije u konkurenciji za meč u Zemunu, dok se Rikardo Gomeš požalio na povredu prepona.

Mirković je priznao da crno-beli imaju problem sa efikasnošću.

Mirković pozdravlja Marka Jankovića Foto: MN Press

- U prvom poluvremenu smo teško pravili šanse, dok smo u nastavku napravili dosta akcija, ali kada odnosom ne zaslužiš neke stvari ne možeš da očekuješ sreću. Imamo problem sa realizacijom i golovima, ali kao i u drugim segmentima to je posao cele ekipe. Šanse moraju da se pripreme i realizuju, a generalno nismo tim koji traži "dubinu" i bez toga protivnicima je lakše da nas neutrališu. Radimo na tome.

Prema njegovim rečima moguće da je došlo do određenih promena u glavama igrača i da moraju da se izbore sa pritiskom.

- Mi smo deo Partizana, velikog kluba, sa velikim pritiskom i mora sa njim da se nosi. Ko to ne može, brzo ćemo se razići svi i to je realnost.

Mirković dodaje da mu nije prijatno kada pogleda stanje na tabeli i da sada Partizan nema mesta kalkulacijama.

- Situacija nije prijatna, čak je lošija nego pre dva meseca što se tiče bodovne razlike. Ne možemo da kalkulišemo kad smo u minusu, već samo da igramo maksimalno. Za šta će to biti dovoljno i za koju poziciju, videćemo. Neke stvare ne zavisi od nas, moramo sebe da gledamo - zaključio je Mirković.

Utakmica Zemun - Partizan igra se u sredu od 14 sati na stadionu u Gornjoj Varoši.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rew

    23. oktobar 2018 | 16:06

    Reci Ilijevu da ti dovede jos neku ,,bombu" i to ako moze iz CG. Alooo bre jel vidite na sta nam lici klub. Gledam i ne verujem da nijedan igrac ne zna da centrira. O izvodjenju kornera necu ni da pricam jel je to jadno i bedno.

  • Sasa

    23. oktobar 2018 | 15:53

    Resi se 5 zadnjih veznih i dovedi napadaca!Jednu utakmocu pocni sa 2 spica ili tri,daj za polivreme gol ili dva pa onda izvodi ih i zatvaraj mec!A ne tek kad gubis i protivnik se zatvori,nervoza udje,onda uparis nikolic,rikardo...Strasno

  • Rola

    23. oktobar 2018 | 20:31

    Stvarno ovi igraci sto igraju u Partizanu nikad gori kada pocne utakmica petnes minuta mi treba da ukapiram na koju stranu napadaju jer dodju do centra pa okrenu nazad. Neznam sta ih uci Mirkovic ali prvo treba da im kaze gde napadaju pa da ne zadrzavaju loptu i da ne igraju svaki za sebe. Pored svega naucise i Markovica pa i on poce da dribla i zadrzava igru. Pola tima koji trenutno igraju ne zasluzuju da igraju ni u srpsku ligu.Jankovic i Pantic prednjace u zadrzavanju i vracanu fudbala nazad zato treba sto pre da idu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA