≫ 

Bilo je sumnjivih penala, jedan je Mažićev: Kokeza najavio promene sudija Superlige!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije govorio o sudijskim greškama i uvođenju VAR tehnologije

  • 5

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, dao je intervju za Novosti u kojem se, između ostalih tema, dotakao i regularnosti Superlige Srbije i najavio promene kada je reč o  sudijama  i suđenju. 

>>> Lalatović: Neću dozvoliti da se Radničkom ponovi ''slučaj Zlatibor''

Kako među navijačima, tako i među fudbalskim radnicima, sve se češće čuju kritike na račun suđenja. Ipak, prvi čovek srpskog fudbala smatra da arbitri umeju da pogreše, poput najboljeg arbitra Mažića, ali da , ipak, generalno rade dobar posao.

Crno-beli nikako da uhvate ritam, ali su dosta kvalitetniji od Zemuna kojem danas gostuju u Kupu, a kvota na dvojku je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zemun - Partizan

- Ne slažem se da su ove kritike sve češće. To ne znači da nije bilo grešaka, ali njihov broj je značajno manji nego prethodnih sezona. Sudije koje su pravile greške su adekvatno sankcionisane, jer su pauzirale određeni broj mečeva. U pauzi prvenstva ćemo napraviti podrobnu analizu i moguće je da će biti i nekih promena na sudijskim listama.

VIDEO: Sporni gol Crvene zvezde na Derbiju oko kojeg se podigla velika prašina

- Dešavaju se greške na mečevima naših večitih rivala, ali i manjih klubova, ali je fokus javnosti uvek veći kada se greške dogode na mečevima dva najveća kluba. Po meni, u ovom delu sezone su se desile dve ili tri baš krupmne greške. Mislim na sumnjiv penal na meču Radnički - Napredak u korist domaćina i penal koji nije suđen za Partizan u Nišu i tu grešku je napravio naš najbolji arbitar Mažić.

- Ali, treba priznati da je napravljena greška. Međutim, insistiram kod ljudi iz sudijske organizacije da li isti arbitri ponavljaju grške na mečevima koje sude - istakao je on.

Moderne tehnologije uveliko se koriste i u sportu, pa se Kokeza dotakao i teme uvođenja VAR tehnologije.

- Dosta sam skeptičan kod obe stvari. Gol tehnologija se primenjuje u jedan odsto slučajeva. Nekada se pokazala kao dobar, a nekada, kao naprimer u Francuskoj, kao loš slučaj. Što se tiče VAR tehnologije, on takođe ima dobre i loše stvari, a Srbija je možda najveća žrtva tog istog VAR sistema na poslednjem Mundijalu. Sve ovo je nešto o čemu ćemo u budućnosti razgovarati, ali jedan od većih problema je što je ovo veoma skupa investicija.

VIDEO: Detalj sa meča Radničkog i Partizana koji je privukao pažnju predsednika Fudbalskog saveza Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baćko

    24. oktobar 2018 | 10:23

    Fudbalski saveze ti si bruka Srbije!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    24. oktobar 2018 | 10:34

    Спартак је драстично оштећен са пртзном, јер им није суђен још један чист пенал, плус што им голман није добио картон. Омогућено им да незаслужено узму бод бољој екипи. Хоће ли тај судија бити смењен? Ово је дамо најсвежији пример коме су судије наклоњене.

  • Igor

    24. oktobar 2018 | 12:08

    Sve, sve, ali od var-a bezanje kao djavo od krsta. Nismo mi na SP osteceni zbog var-a, vec zato sto nemac nije hteo da pogleda snimak. Var i kvalitetni tereni, jedini nacin da se spase ovo malo sto je ostalo od srpskog fudbala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA