≫ 

Liga šampiona - druga dimenzija: Zvezda je primala gol na 180 minuta u Ligi Evrope, a sada na svakih 27!

Granitna odbrana crveno-belih koju smo gledali prethodnih sezona raspala se pod naletom vrhunskih igrača iz elitnih klubova

  • 16

GRANITNA odbrana je bila zaštitni znak Crvene zvezde na putu do Lige šampiona kao i prošle sezone u Ligi Evrope. Međutim, kada se dođe u Ligu šampiona, to je jedna potpuno nova dimenzija.

U Ligi šampiona defanziva srpskog šampiona se raspala.

Prošle sezone tokom kvalifikacija za Ligu Evrope, crveno-beli su u četiri kola primili osam golova. Ove sezone tokom kvalifikacija, iako su protivnici bili malo jači na putu do elite, Zvezdini fudbaleri primili su duplo manje, samo četiri gola na osam mečeva ili jedan gol na 180 minuta.

Ali, ulazak u Ligu šampiona doneo je otrežnjenje klubu, ali i igračima koji su shvatili koji je nivo potrebam za ovo takmičenje. Nije to ništa strašno, to je samo prirodan put za svaku ekipu koja se nalazi prvi put u eliti.

Foto: Tanjug/AP

Zvezda bi trebalo da teži da svake godine igra bar Ligu Evrope, i ponekad Ligu šampiona na svake dve do tri sezone, kako bi stasali kao klub da mogu na Enfildu ili Parku Prinčeva da igraju egal.

Ovako, na dva meča primili su 10 golova, što se nije desilo odbrani Zvezde nikada u prethodne dve sezone. Praktično su na 18 minuta primali po gol ili ako hoćete na 27. minuta ako se računa meč sa Napolijem.

Za razliku od prošle godine kada su pokazali kvalitet kako u odbrani tako i u napadu u duelima sa Arsenalom, Bate Borisovim i Kelnom, ovoga puta videla se nemoć igrača u duelima sa vrhunskim svetskim fudbalerima.

Iz svega ovoga treba izvući pouke za naredna tri meča i pokušati da u Beogradu sa Liverpulom i PSŽ-om odigraju bar približni egal utakmicu, a u Napulju šta bude.

VIDEO: Zbog ovoga što je uradio posle meča, svaki navijač Zvezde će poštovati Klopa

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovafut

    25. oktobar 2018 | 11:17

    Granitna odbrana zvezde u jsl ligi,jel ste realni... ? Kad vam se pola timova sklanja

  • Beogard

    25. oktobar 2018 | 13:24

    Sta se desava????Zar nemamo najbolju odbranu na svetu ksko su nam pricali????Degenek i drustvo rekose da ce svet cuti za nas.Bio je u pravu!Culi su i videli i na terenu i van njega!Moja Zvezdo sta uradise od tebe!

  • Piksi

    25. oktobar 2018 | 14:29

    Koliko pakosti u ljudima ima nevjrovatno,pa se kobojagi cude rezultatu i ponizavaju momke bez razloga..niko nije obeco pobjede u grupi a kamoli prolaz ito u ovakvoj grupi.Sjecali se ko od ovih strucnjaka koliko je Roma prosle sezone primila na ovom istom stadionu...niko nespominje recimo sinoc Atletiko Madrid primi 4kom od Borusije i to je kod nas ok,al zato zvezda je bruka...za mene nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA