≫ 

Gde je nestao Sergej Milinković Savić? Cena se prepolovila, Italijani tvrde: Postao je anonimus koji ne utiče na igru!

Težak početak sezone za srpskog reprezentativca

  • 36

Šta se dešava sa Sergejom Milinkovićem Savićem ove sezone? Pitanje je na koje bi skoro svi navijači Lacija, ali i mnogi u samom klubu, želeli da znaju odgovor.

Partije koje je Srbin pružio u prvih 10. kola Serije A su i dalje predmet diskusije fudbalskih stručnjaka i analitičara na ''čizmi'', dok su pomenuti navijači osuli ''drvlje i kamenje'' po njemu posle partije koju je popularni SMS pružio protiv Intera.

S razlogom je na udaru navijača, jer je u derbiju kola protiv Neroazura ima samo 57 dodira s loptom. Malo za igrača od kog se očekuje da bude nosilac igre i koji se letos procenjivao na 120 miliona evra.

Navodno je Klaudio Lotito, predsednik Lacija, toliko odbio od PSŽ-a, Čelsija, Reala, Barselone, Junajteda...

Dodiri s loptom koje je srspki fudbaler imao protiv Intera Printskrin: whoscored.com

Sada, Sergej Milinković Savić navodno vredi 62.5 miliona evra. Barem tako tvrde pojedini italijanski mediji koji se ''pozivaju'' na  algoritam Internacionalnog centra za sportske studije kojim je izračunata njegova vrednost.

Podsetimo, u avgustu, posle očajnih partija za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu, Sergej je vredeo 75.4 miliona.

Pre Mundijala, odnosno tokom prolećnog dela prethodne sezone u Seriji A, Sergej je bio fudbaler za kog se činilo da protivnici nemaju leka kada on napada.

Međutim, u ovoj novoj sezoni je definitivno izgubljen. Kao da je ''daleki rođak'' onog Sergeja koji je prethodne sezone dao 14 golova i imao devet asistencija u Seriji A.

- Srbin je postao anonimus koji više nije u stanju da ubrzava igru i utiče na nju kao prošle godine. Jednostavno, kao da je ispario. Kao da se ''izgubio na ulici'' - napisao je jedan italijanski novinar u svom tekstu, nedugo posle meča Lacija i Intera u ponedeljak veče.

Foto: AP/Tanjug

Samo jedan gol i jednu asistenciju videli smo od SMS - a ove sezone, uz četiri šuta u okvir gola. Premalo, nema šta.

Kao da su ga nedavne bajke o tome da je zvezda prelaznog roka toliko opile da više i nema potrebu da pokazuje svoj talenat.

Opet, s druge strane, Sergej iza sebe ima ne baš tako uspešno leto sa reprezentacijom Srbije. Manje je i odmarao nego inače, a moguće je i to da problem predstavlja njegova ovogodišnja uloga.

Činjenica je da ove sezone igra malo više pozadi. Naravno, ako gledamo poziciju koju je igrao prošle sezone.

SMS na treningu Orlova Foto: Marko Jovanović

Sergeju ne ''cvetaju ruže'' ni u dresu nacionalnog tima, iako je jedna od zaslužnijih za drugi gol Orlova u Crnoj Gori. Međutim, niti je asistirao kome niti je tresao mrežu rivalima.

Za kraj, vredi pomenuti i to da je ove sezone bio žrtva brutalnih prozivki navijača Lacija. Zajedno sa Luisom Albertom.

- Milinković i Luis Alberto, lažni talenti koji samo idu za novcem - pisalo je u poruci Lacijala početkom oktobra.

U međuvremenu je Srbin potpisao novi ugovor sa Lacijom do 2023. godine i plata mu je navodno sa 1.8 skočila na tri miliona evra godišnje.

VIDEO: Izgledalo je kao da je bilo lako, ali...

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    30. oktobar 2018 | 17:47

    Muslin mozak, nek mu sad neko kaže nešto!

  • Petar

    30. oktobar 2018 | 17:57

    Muslin doktor, vecita zabluda decko sa vise prezimena.

  • Milos

    30. oktobar 2018 | 20:15

    Sada se vidi da je Muslin potpuno bio u pravu vezano za njega I da su hajku protiv njega poveli Kezman,njegov menadzer I on Sam......Sramota,decko je ocajan I prava stvar od Italijana da je postao anonimus I nebitan za igru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA