≫ 

Vuletić imao poruku za navijače Partizana, posle uvreda koje je doživeo protiv Čukaričkog!

- Zaista nisam čuo najbolje šta skandiraju, jer ih je bilo manje od stotinu, pa je možda najbolje da promene koje zagovaraju, prvo primene u svojim redovima ne bi li smo dobili simfoniju jednoglasja - rekao je potpredsednik crno-belih

  • 41

Kriza rezultata u Partizanu donosi veliku tenziju u klubu, na terenu i tribinama, a sve je eskaliralo na minuloj utakmici sa Čukaričkim, na kojoj su navijači crno-belih otvorili novi “front” sa čelnicima.

Uvrede, koje su od stavova u vezi sa rukovođenjem klubom, iznenada prerasle u lične, preslikane su onima kojima su pristalice posezale i 2016. godine, kada se u Humskoj vodio rat dve struje za vlast.

Jedan od onih koji se našao na meti navijača – potpredsednik Vladimir Vuletić, kome su skandirali “Vuletiću p....u”, komentariše za Telegraf novonastalu situaciju, u svom stilu uveravajući da “nije znao gde da gleda i koga da sluša” na tribinama.

- Imponuje što se samo retkim osobama u Srbiji skandira na taj način – ironično poručuje potpredsednik Partizana: - Iako zaista nisam čuo najbolje šta to dovikuju, jer ih je bilo manje od stotinu, pa u toj opštoj kakofoniji, sa različitih delova tribina, nisam mogao da zaključim ko mi se obraća. Možda bi bilo dobro da eventualne promene u Partizanu, koje zagovaraju prvo primene u sopstvenim redovima i da umesto kakofonije različitih glasova imamo na tribinama simfoniju jednoglasja. Tako će najbolje pomoći timu da rezultatski stane na noge. Poštujem inače bez izuzetka sve navijače Partizana, ne samo na tribinama, već i u Srbiji, regionu, dijaspori i na njihovo mišljenje gledam kao na rimsku maksimu: “Vox populi – Vox Dei” - glas naroda je i glas Boga.

Šta je u minulom periodu inspirisalo navijače da se okrenu protiv Uprave kluba, na posletku i protiv vas, pošto početak sezone nije slutio na takav epilog?

Pozdrav Vuletića i Terzića tokom jednog večitog derbija Foto: Marko Todorović

- Ne znam ni sam, možda im smetaju kredibilni unutrašnji klupski akti koje smo doneli, možda suvremeni novi Statut kluba koji smo napisali, možda uspešan pravni tim, koji predvodim. Eto, ako nekoga to zaista čini srećnim da čuje, činjenica je da nisam “šutnuo mačku s praga”, nisam ni neki talentovan napadač da uđem na teren i postignem gol. Ali jesam “šutnuo” doktorsku disertaciju, jesam i univerzitetsko nastavničko zvanje na Pravnom fakultetu. To mi daje za pravo da se u Partizanu bavim samo pravnim stvarima i držim se načela stroge podele nadležnosti.

Možda postoji ipak nešto što im je zasmetalo, pa su uvrede prešle granicu dobrog ukusa i pravazišle stavove o vođenju kluba?

- Možda im je zasmetalo što smo ostvarili dve velike pobede protiv UEFA, vratili već isključen klub u Evropu, vratili navijače na tribine za meč sa Viktorijom Plzen, iako su već odrezali kaznu. Možda smeta što se borimo protiv nepočinstava u domaćim okvirima, što smo naterali FSS da zbog prekršaja kazni svog “činovnika” Dragišu Binića. Ali, dobro, vodiću se mudrim rečima Stepe Stepanovića: “Istorija će svakoga postaviti na svoje mesto, pa i mene. Ako nisam nešto dobro učinio, ona će žigosati i bez moje odbrane. A ako jesam, priznaće to i pored svih napada na mene.

Deluje kao da niste zabrinuti?

- Za svoj rad uvek sam spreman da odgovaram klupskom organu koji me je i izabrao. Kao legalista, spreman sam da podnesem izveštaj o svom radu na Skupštini kluba i raspoložen da se o tome raspravlja i sudi. Ne postoji u Partizanu kriza institucija, već kriza rezultata i dok sam u klubu, bilo to još dva dana, dve ili 20 godina, radiće se legalno, sa punim uvažavanjem. I niko, ali niko neće moći da odlučuje mimo institucija – zaključuje Vladimir Vuletić.

VIDEO: Mudrinski ušao sa klupe, pa dao gol Partizanu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. novembar 2018 | 19:49

    Uprava napolje dosta je bilo.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. novembar 2018 | 19:58

    Ма успешни сте у европи. Кијев,просек тим, частио вас са 7 комада

  • N N

    1. novembar 2018 | 19:55

    Celokupna uprava napolje ! To je jedino resenje i od toga necemo odustati, necemo dolaziti na utakmice pa da vidimo od cega ce te da se finansirate. Stvarno dosta je bilo. Ako si doktor, pravnik ili sta vec pokusaj raditi ppsao iz svoje struke a mani se sporta. O vasoj pomoci nebi diskutovao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA