Kokeza: Kandidatura za SP podrazumeva i četiri nova stadiona u Srbiji!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije siguran je da će država učiniti maksimum da dobije organizaciju

  • 19

Predsednik FSS Slaviša Kokeza oduševljen je idejom da Srbija bude jedan od suorganizatora Mundijala 2030, najveće fudbalske smotre na svetu. On je istakao da će ukoliko se ova kandidatura dobije do podići infrastrukturu sporta u Srbiji jer bi takmičenje zahtevalo i 4 nova stadiona.

-  Odlično je da se na tako visokom državničkom nivou između predsednika Srbije i premijera Bugarske, Rumunije i Grčke razgovaralo o fudbalu, a još je veći plus što se govorilo o kandidaturi sa Svetsko prvenstvo 2030. i Evopsko prvenstvo 2028. godine.

- Siguran sam da će država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Fudbalski savez Srbije učiniti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura koja bi osim izgradnje nacionalnog stadiona, podrazumevala i izgradnju još tri, četiri nova stadiona po Srbiji, a to bi značilo i ogromno poboljšanje sportske i fudbalske infrastrukture.

- I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima u Srbiji što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo - rekao je Kokeza.

(D. S/ Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pančevac

    2. novembar 2018 | 17:28

    Pančevo zaslužuje jedan lep fudbalski stadion

  • Ivan

    2. novembar 2018 | 16:51

    Bilo bi logicno da Nis dobije stadion sa kapacitetom za prvenstvo evrope a to je minimum 30000 sedecih mesta. Nis ima aerodrom sto je obavezno za takve stvari a vrlo brzo imace i hotel sa 4 ili 5 zvezdice. Sve je to SF.

  • Sale

    2. novembar 2018 | 16:50

    Zvezdi napraviti veliki stadion da moze primiti 100 000 gledalaca dok je partizanu dovoljan stadion od 10 000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA