Infantino u centru skandala zbog kojeg PSŽ-u i Mančester Sitiju preti drakonska kazna!

Ako se ovi navodi ispostave kao tačni evropski velikani mogli bi da budu u velikom problemu

  • 5

Procureli su novi tajni dokumenti u kojima se između ostalog navodi da su Mančester Siti i PSŽ uspeli da izbegnu kaznu za nepoštovanje finansijskog fer-pleja i to zahbvaljujući predsedniku FIFA-e Đaniju Infantinu koji je tada bio u UEFA-i.

Kako prenosi Špigl, u ovaj skandal su umešani i Mišel Platini kao i bivši predsednik Francuske Nikolas Sarkozi. Prema tvrdnjama ovog medija Mančester Siti i PSŽ tajno su se u više navrata tajno sastajali sa Infantinom koji im je otkrivao detalje iz Uefinih knjiga.

Prema više 70 miliona stranica o mračnim stranama fudbala koje je "pustio" Fudbal Liks, klubovi su sklapali dogovore i sponzorske ugovore koje je UEFA-a tolerisala, i samim tim, ih štitila.

Kao jedan od primera se navodi da su UEFA istražitelji otkrili da je PSŽ prekoračio dozvoljenu sumu za trošenje za 218 miliona evra, dok je u slučaju Mančester Sitija ta cifra bila 188 miliona evra, zbog čega im je pretilo izbacivanje iz Lige šampiona, pa su morali da povećaju pritisak na tadašnje čelnike UEFA-e.

Takođe,  pominje se i to  da je Sarkozi od katarskog Emira Tamina  Al-Thaija na sastanku 2010. tražio da kupi PSŽ, a za uzvrat  je obećao da će Mišelu Platiniju reći da Kataru da Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Istraga je obustavljena pod pritiskom Infantina, i to, prošle godine, da bi se izbegao skandal u koji su umešani čelnici FIFA i UEFA.

Ako se ovi navodi ispostave kao tačni engleski i francuski klubmogli bi da budu u velikom problemu, baš kao i Infantino koji je označen kao jedan od glavnih krivaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    2. novembar 2018 | 21:36

    UEFA MAFIA!

  • Putin R.S

    2. novembar 2018 | 21:24

    Slovenac je dobar, ali je ostalo posle Platinija jos dosta trulih i korumpiranih u UEFA, a za FIFA i da se ne prica. Videlo se po sudjenjima na SP sta se sve radilo i na koji nacin se donosile kazne za pojedine drzave, a kako smo kaznjavani mi i jos pojedine.

  • Cure

    2. novembar 2018 | 22:15

    Izbaciti iz evrope odmax

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA