≫ 

Pantomime umesto semafora, klubovi "čergari", pretnje "Narkomana", napuštanje terena: Nikad veći fudbalski cirkus u Srbiji (VIDEO)

Proteklog kola u Superligi Srbije smo imali sve, osim dobrog fudbala i navijača

  • 4

Iza nas je bio veoma buran superligaški vikend u kome se izdešavalo sve i svašta, a najmanje smo mogli da vidimo kvalitetnog fudbala, kao i navijača, koji mogu da se broje na prstima.

Ali zato skandali nisu izostali, a tako je iz kola u kolo. Ponovo smo imali povlačenje ekipe sa terena, izostanak trenera sa klupe tokom meča, sporne sudijske odluke, odbjanje trenera da se pojavi na konferenciji za medije, pretnje i uvrede, užasne terene po kojima lopta ne može normalno da se zakotrlja.

RAT IZMEĐU VRANJA I SURDULICE U KOME SE NE BIRAJU SREDSTVA

Dragan Antić u pokušaju da se sukobi sa navijačima Radnika iz Surdulice; Foto: youtube/Superliga

Rat između komšija na jugu potpuno se razbuktao posle derbija začelja između Radnika iz Surdulice i Dinama iz Vranja, gde je domaći tim slavio sa 2:0. Komšije, koje su pred početak sezone bile u prijateljskim odnosima, sada su, po tradicionalnom srpskom običaju preuzeli parolu "da komšiji crkne krava".

Tenizije između ova dva kluba podignute su na najviši nivo i pred utakmicu, kada je Dragan Antić Recko, isprozivao komšije rekavši da će Surdulica za njih uvek biti selo, kao i da Novica Tončev delegira sudije.

Tokom meča viđen je pravi cirkus. "Recko" je zbog izuzetno diskutabilnog penala za Radnik odlučio da povuče ekipu sa terena.

Policija je sprečila veći incident, jer je želeo da se obračuna sa navijačima koji su ga provocirali sa tribina. Ipak, meč se kasnije nastavio, ali to nije bilo sve. Posle meča Antić nije želeo da izađe na konferenciju pred medije, ali je njegov pomoćnik rekao da više neće igrati u Surdulici.

Antićev komentar mogli smo da čujemo posle meča, kada je poručio da ih je napao "Raca zvani Narkoman, kome je bugarska mafija dala njegov broj telefona" i najavio da će tražiti zaštitu svog kluba sa najvišeg državnog nivoa.

TRI TIMA IGRAJU VAN SVOG STADIONA

Stadion Radnika u Surdulici koristio je i Dinamo iz Vranja od starta sezone; Foto: Telegraf

Dinamo iz Vranja igra u Surdulici, Spartak iz Subotice igra u Kuli, Proleter sa Slane Bare igra na stadionu Vojvodine.

Ovo je još jedna ironija srpskog fudbala, gde su klubovi poput "čergara" koji se sele od stadiona do stadiona.

Vranjanci su najavili da više neće igrati u Surdulici, pa će morati da se snalaze na drugačiji način i verovatno će ubuduće mečeve igrati u Kruševcu, ili će tražiti novo rešenje. Spartakov stadion ne ispunjava standarde, pa svoje mečeve Plavi golubovi sada igraju u Kuli na stadionu Hajduka. Jedino Proleter igra u svom gradu, ali ne i na svom stadionu, pa za mečeve "rentira" Karađorđe, dom fudbalera Vojvodine.

Slične situacije imali smo godinama unazad i gotovo po pravilu je uvek bio neki klub koji nema svoj stadion, pa je OFK Beograd igrao na Vračaru, Donji Srem na Karađorđu i slično...

UMESTO TABLE, SUDIJA PANTOMIMOM SIGNALIZIRAO IZMENE I NADOKNADU VREMENA

Novica Anđelovski kao peti sudija u Kuli pantomimom pokazuivao brojeve igrača kod izmena i sudijsku nadoknadu; Foto: MN Press

Očajna infrastruktura na stadionima koji nemaju uslove za igru loša je i na stadionima koji služe kao njihova zamena. Tako smo na meču između Spartaka i Partizana u Kuli pre nekoliko nedelja imali nesvakidašnju situaciju da četvrti sudija Novica Anđelovski pantomimom objašnjava koliko je vremena sudija produžio meč, kao i brojeve igrača koji izlaze i ulaze na teren kod izmena.

LALATOVIĆ PONOVO NIJE BIO NA KLUPI RADNIČKOG

Nenad Lalatović propustio i drugi meč Radničkog; Foto: MN Press

Posle utakmice na Marakani protiv Zvezde, Nenad Lalatović nije bio na klupi Radničkog ni na gostovanju protiv Bačke, gde je njegov tim slavio sa 2:0. Zvanično, Lalatović nije bio na klupi zbog zdravstvenog stanja, kako je rekao njegov pomoćnik Dragan Šarac, a novi izostanak sa klupe naljutio je najvatrenije navijače kluba sa Čaira, koji su tražili njegovu ostavku.

OČAJNI TERENI SU STANDARD ZA SUPERLIGU

Na utakmici Proleter - Zvezda viđen je očajan teren za igru. Dok gledamo mečeve Superlige, a da to nije na stadionima večitih rivala, stiče se utisak kao da je u pitanju drugi sport, jer lopta ne može pošteno ni da se zakotrlja, pa su igrači prinuđeni na duge lopte, često neki busen trave pokvari šansu i slično.

KONTROVERZNE SUDIJSKE ODLUKE

Faktički nema jednog kola koje je prošlo bez kontroverznih sudijskih odluka koje su izazvale žestoke polemike.

Jedna je već pomenuta, a to je kranje diskutabilan penal za Radnik iz Surdulice protiv Dinama iz Vranja u režiji Bojana Nikolića, koji je uticao na povlačenje ekipe sa terena. A "briljirao" je ponovo i Novica Anđelovski na meči Mladost - Čukarički.

Tu je igraču Čukaričkog Kopitoviću za udaranje protivničkog igrača glavom dodelio žuti karton, zatim je golman Brđana Nemanja Stevanović žestoko izvređao pomoćnog sudiju i unosio mu se u facu, ali je takođe dobio samo žuti karton.

Ubrzo posle toga Kopitoviću je "progledao kroz prste" kada je s leđa oborio igrača Mladosti i nije dobio crveni karton.

Diskutabilan je bio i penal za Partizan, kada je Marko Janković pao u kaznenom prostoru posle duela sa Nemanjom Milojevićem, koji je bio u neverici šta je Danilo Grujić okarakterisao kao jedanasterac za crno-bele.

NAVIJAČI PONOVO MOGLI DA SE BROJE NA PRSTIMA

Ako je falilo dobrog fudbala, onda je tek falilo navijača na tribinama. Ponovo su tribine bile poluprazne, a jedan od razloga je upravo i sve ovo pobrojano što se desilo u samo jednom kolu. Dodajte na to da je situacija godinama takva, i onda će biti jasno zašto je publike sve manje na srpskim stadionima.

Da li će konačno pobediti Jokanovićev i Mitrovićev Fulam? Oni večeras gostuju poslednjeplasiranom Hadersfildu, a kvota na pobedu Fulama je 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hadersfild - Fulam.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    5. novembar 2018 | 14:46

    Po meni ove pocinioce incidenata i puškaše treba kaznjavati najostrije! Ne kazem da nam je fudbal u dobrom stanju ali sta i ocekivati pd fudbala pored ovakvog stanja u samoj drzavi?! Druga stvar, koliko ja znam prosle sezone su nam dve ekipe bile u nokaut fazi nekog Euro takmicenja a mislim da to nije zabelezeno ni jendom od kako su poceli novi sistemi takmicenja! Ove sezone takodje imamo predstavnika u Ligi Sampiona, kako god da Zvezda igra to je za mene a i za sve normalne ljude preveliki uspeh!

  • Sasa

    5. novembar 2018 | 14:53

    A ko da dodje kad se unapred zna dosta!Penali za radnicki,sramno sudjenje zvezdi i partizanu...ocajne sudije,uslovi na stadionima...ma nabrajatindo sutra!Zalosno samo sto i ovo sto se moze resiti nece,narocito sudije?PITANJE,STA I GDE SUDI MAZIC I KOME ZADNJIH 12.KOLA????!!!!????

  • Ja

    5. novembar 2018 | 16:57

    Ugasite fudbal, samo sluzi za pljackanje. Ulozite taj novac iz fudbala u fabrike i nova radna mesta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA