≫ 

Matić emotivnom porukom objasnio Englezima zašto nije nosio cvet maka: Razorili su moju zemlju... (FOTO)

Fudbaler Mančester junajteda zatražio je od navijača razumevanje za njegovu ličnu odluku

  • 52

Nemanja Matić je u centru pažnje engleskih medija posle vikenda i utakmice Bornmut - Mančester junajted, na kojoj je odbio da na dresu nosi cvet maka, simbol kojim se iskazuje počast nastradalim britanskim vojnicima povodom Dana sećanja.

Matić je, kao što je Telegraf objavio, u svlačionici poručio da mu ne pada na pamet da nosi taj simbol, koji je za njega podsetnik na bombardovanje Srbije 1999. godine, u kome su takođe učestvovali britanski vojnici, pa čak i po cenu da napusti Old Traford i Englesku.

Da je to tačno, Matić je i sam pojasnio na svom profilu na Instagramu, gde je objasnio razloge odbijanja da nosi cvet maka.

Prenosimo njegovu poruku u celosti:

Foto: Tanjug/AP/Mark Kerton

- U potpunosti razumem zašto ljudi nose cvet maka i poštujem svakog ko to radi i saosećam sa svima koji su izgubili nekoga zbog sukoba.

- Međutim, za mene to je samo podsetnik na napad koji sam osetio lično kao mlad, uplašeni 12-godišnji dečak koji je živeo u Vrelu, kada je moja zemlja razorena tokom bombardovanja Srbije 1999. godine. Iako sam ranije to radio, razmišljajući sam shvatio da za mene nije ispravno da nosim cvet maka na svom dresu.

- Ne želim da potkopam cvet maka kao simbol ponosa Britanije, niti da nekoga uvredim, međutim, svi smo proizvod sopstvenog vaspitanja i to je moj lični izbor iz navedenih razloga.

- Nadam se da svi razumeju moje razloge sada kada sam ih objasnio, kako bih mogao da se koncentrišem na pomaganje ekipi u utakmicama koje su pred nama - poručio je Matić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

Da li će konačno pobediti Jokanovićev i Mitrovićev Fulam? Oni večeras gostuju poslednjeplasiranom Hadersfildu, a kvota na pobedu Fulama je 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hadersfild - Fulam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda grande

    5. novembar 2018 | 14:54

    Maticu, velik si kao Avala, velik si kao covjek, velik si kao vaspitani sportista, oni koji ne razumeju tvoj stav nisu vredni pomena BRAVO

  • Draksi

    5. novembar 2018 | 15:02

    Bravo majstore treba imati . . . . za ovo!

  • RS

    5. novembar 2018 | 15:08

    Patriota sa vaspitanjem i stavom!Nema dalje,naklon!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA