Brine me što njih dvojica malo igraju: Krstajić objasnio spisak Srbije za završne mečeve u Ligi nacija!

Selektor Orlova je za duele protiv Crne Gore i Litvanije pozvao 26 fudbalera

  • 6

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, uoči odlučujućih mečeva u Ligi nacija protiv Crne Gore i Litvanije, ističe da je sve u rukama Orlova i da je cilj da se naredni mart dočeka sa dve opcije puta ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija druzi čelnu poziciju grupe sa bodom više od Crne Gore i dva od Rumunije i blizu je da izbori mesto među četiri najbolja u C diviziji Lige nacija, gde najbolji ide na EP.

- Glavni cilj je Evropsko prvenstvo, postoje dva modela. Pri kraju smo prvog dela Lige nacije, imamo veliku šansu da budemo prvi i sve je u našim rukama. Sami odlučujemo o sudbini i treba da budemo fokusirani kako bismo docekali mart sa dve opcije - rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Spisak igrača koje je Krstajić pozvao Printskrin: FSS

Na pitanje da li je lakše ići na kontinentalni šampionat, na kome Srbija nije bila od 2000, preko Lige nacija ili kvalifikacija, Krstajić nije mogao da odgovori sada.

- Na to mogu da odgovorim kad dođemo u tu situaciju. Znamo ko je sa nama u C ligi, neće biti lako, treba sačekati žreb kvalifikacija i ko će biti sa nama u grupi u borbi za EP. Vrata su nam otvorena sa obe strane.

Govoreći o spisku, na kome su povratnici Ljubomir Fejsa i Luka Jović, Krstajić je obrazložio zašto je pozvao čak 26 igrača.

Fejsin povratak u reprezentaciju Foto: AP/Tanjug

- Pozvali smo 26 igrača jer Rodic ima kartone, a imamo još šest njih koji su opterećeni opasnosti da ne nastupe protiv Litvanije iz istog razloga. Jović je zaslužio poziv dobrim igrama, a ranije nije bio zbog obaveza u mladoj selekciji. Tu je Fejsa, ima ljudske i igračke kvalitete i naša je sveža krv u ovom periodu.

On je dodao da ga brine što mladi igrači poput Nemanje Radonjića i Sase Lukića nemaju veliku minutažu u klubovima, ali i konstatovao da većina igra standardno.

Srbija 17. novembra čeka Crnu Goru, a tri dana kasnije Litvaniju na kraju grupne faze Lige nacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA