≫ 

Dušan Tadić junak Ajaksa, nestvaran preokret Junajteda u Torinu za 3 minuta (VIDEO)

Srbin doneo veliki bod u Lisabonu * Đavoli dali golove u 86. i 89. minutu

  • 10

Fudbaleri Ajaksa su najprijatnije iznenađenje Lige šampiona, u to nema sumnje!

Holandski velikan, predvođen srpskim reprezentativcem Dušanom tadićem, igra sjajan fudbal ove sezone i nalazi se nadomak plasmana u 1/8 finala.

Pogotovo posle ovih 1:1 u Lisabonu, u direktnom okršaju sa Benfikom koja je vodila golom Žonasa od 29. minutu i za koju je igrao Ljubomir Fejsa. Međutim, konačan rezultat 1:1 postavio je upravo Tadić u 61. minutu.

Sjajno je istrčao jednu polukontru, prevario Vlahodimosa i postigao svoj prvi gol u grupnoj fazi. Podsetimo, tri je dao u kvalifikacijama.

Ajaks je ovim bodom stigao do osam i sada beži četiri od Benfike. S tim da Portugalci imaju gostovanje Bajernu, dok Ajaks igra kod kuće protiv šampiona Nemačke koji je rutinski savladao AEK sa 2:0.

Levandovski je bio dvostruki strelac, a prvi gol je dao u 30. minutu iz penala. I to penala koji je skrivio Uroš Ćosić. Ipak, ostaće velika dilema da li je baš bio faul.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

A u Torinu muk! Naravno, domaćih navijača s obzirom na to da je Mančester junajted u finišu preokrenuo rezultat protoiv Juventusa - 2:1 (0:0).

Gubili su gosti od 65. minuta golom svog nekadašnjeg igrača Kristijana Ronalda, ali su Mata u 86. i Bonući u 89. minutu (autogol) napravili veliko iznenađenje.

Iznenađenje u smislu da je Juventus dominirao tih 86. minuta i pravo je čudo što više lopti nije završilo u mreži De Hee. Ono što Španac nije uspevao da ukroti, zaustavljali su prečka i stativa.

Junajted, za koji je svih 90 minuta nastupao Nemanja Matić, se i te kako izvukao iz teške situacije i sada imaju sedam bodova na drugom mestu. Dva više od trećeplasirane Valensije i dva manje od lidera Juventusa.

Podsetimo, izabranici Žozea Murinja će gostovati španskom klubu koji je nešto ranije kod kuće savladao Jang Bojs sa 3:1.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Real je pitanje pobednika u Plzenju rešio za prvih 45 minuta, ali mu ta pobeda nije zvanično dovoljna za plasman u noakut fazu.

Jasno je da će se ''kraljevski klub'' i Roma, koja je danas slavila u Moskvi, boriti za prva dva mesta i na dva kola do kraja grupne faze LŠ imaju pet bodova više od trećeplasiranog CSKA.

U ubedljiivom trijumfu protiv Viktorije rezultatom 5:0 dvostruki strelac je bio karim Benzema, dok su strelci bili još Kasemiro i Geret Bejl.

Benzema u duelu sa igračima Viktorije Foto: Tanjug/AP

Prvi gol na meču, u 21. minutu, viđen je posle sjajne solo akcije Francuza, dok je početak drugog poluvremena protekao u inicijativi Viktorije koja je imala dve dobre prilike. Međutim, bilo je jasno da Real u nastavku igra sa ''pola gasa''.

Vredi pomenuti i to da je Benzema postigao 200. gol za Real u svim takmičenjima i tako posao 7. igrač kom je to pošlo za nogom. Konačan rezultat je postavio Kros u 67. minutu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Mančester Siti je upisao treću pobedu u grupnoj fazi LŠ

Građani su ubedljivo savladali Šahtjor na svom terenu (6:0), a meč je obeležio sramotan penal u 24. minutu. Sterling je ''zapeo za travu'' i sam pao, a Viktor Kasai je pokazao na belu tačku.

Strelac je bio Žesus koji je i u 71. pogodio sa bele tačke. U međuvremenu je pogađao Silva u 13. i Sterling u 49. minutu, da bi Marez u 84. povisio na 5:0. Žesus je u nadoknadi vremena kompletirao svoj het-trik.

Siti sada ima devet bodova, tri više od drugoplasiranog Liona i šest od Hofenhajma. Upravo ova dva kluba su podelili bodove u veoma uzbudljivom meču - 2:2.

Francuzi su za četiri minuta (20. i 24. minut) vodili sa 2:0, da bi Kramarić u 65. uneo neizvesnost. Iako su celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, gosti su u nadoknadi vremena stigli do boida koji ih praktično ostavlja u igri za osminu finala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Rezultati:

E grupa:

Bajern - AEK 2:0

(Levandovski 30 pen, 71)

Benfika - Ajaks 1:1

(Žonas 29 - Tadić 61)

F grupa:

Lion - Hofenhajm 2:2

(Fekir 21, Ndombele 28 - Kramarić 65, Kaderabek 92)

Mančester Siti - Šahtjor 6:0

(Silva 13, Žesus 24 pen, 71 pen, 90+3 Sterling 49, Marez 84)

G grupa:

CSKA - Roma 1:2

Plzenj - Real Madrid 0:5

(Benzema 21, 37, Kazemiro 23, Bejl 40, Kros 67)

H grupa:

Valensija - Jang Bojs 3:1

Juventus - Mančester Junajted 1:2

(Ronaldo 65 - Mata 86, Bonući 89 ag)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA