≫ 

Posetili smo teren na kome se kalio Milan Pavkov: Ovde je vežbao bombe za Liverpul, komšija otkrio tešku priču njegovih roditelja (VIDEO)

Zvezdin novi heroj je na terenu lokalnog kluba u svom selu često trenirao individualno i trudio se da napreduje kao fudbaler

  • 9

Milan Pavkov je potpuno zaludeo Evropu posle fenomenalnih golova za Zvezdu u pobedi nad Liverpulom od 2:0. Telegraf je odmah posle njegove istorijske partije, posetio njegovo imanje, gde fudbaler Zvezde vozi traktor, hrani stoku i sve ostale poljoprivredne poslove, ali i gradi novu kuću, gde planira da se preseli.

Takođe, posetili smo i teren lokalnog kluba, Bačke iz Begeča, gde nas je dočekalo nekoliko članova kluba, koji brinu o terenu. On je izgrađen još u vreme dok je Vojvodina bila pod Austrougarskom, a kvalitet terena može da parira i nekim klubovima u Superligi Srbije.

Stadion Bačke iz Begeča; Foto: Telegraf

O terenu brinu meštani Begeča, koji su članovi kluba i redovno ga održavaju. Naše kamere došle su baš u vreme kada je stigla zemlja, koju je trebalo istovariti iz traktora, ne bi li se poravnao deo terena ispred gola, koji je ostao bez trave.

Tu smo saznali i neke detalje o samom Milanu Pavkovu, koji nije imao prvu fudbalsku registraciju u ovom klubu, jer u vreme kada je on počeo da se bavi fudbalom, klub nije imao omladinsku školu, te su njegovi roditelji bili prinuđeni da ga vode na treninge u Novi Sad. Ali, Milan je redovno individualno trenirao upravo na ovom terenu Bačke iz Begeča, kada god bi bio u prilici.

Nikola Živanov, predsedik MZ Begeč; Foto: Telegraf

- Njegov otac je bio igrač Bačke, to su ti neki geni. Nažalost, Bačka u tom periodu nije imala omladinsku školu, pa je on prošao školu Novog Sada. Ali je svakodnevno ovde vežbao i trenirao individualno. I dan danas kada ima pauze u prvenstvu, dolazi ovde svaki vikend da bodri Bačku, kada igraju mlađe kategorije, dolazi da se slika sa njima i da razgovara. On je stalno prisutan ovde, sa svojim ocem, to je njima porodično.

- On je pravi profesionalac, normalan i dobar momak, koji je posvećen fudbalu ceo svoj život. Lepo je vaspitan, to je poneo od kuće iz Begeča. To se vidi i na njegovim utakmicama - rekao je Nikola Živanov, predsednik Mesne zajednice Begeč, kao i sekretar lokalnog fudbalskog kluba Bačka.

Na ovom terenu smo čuli i priču njegovog Milanovog komšije, velikog prijatelja Nikole Pavkova, oca Zvezdine devetke, koji je otkrio i kakva su bila odricanja roditelja da njihov sin uspe i da ostvari snove.

Radiško Leđanac, komšija Milana Pavkova; Foto: Telegraf

- Milan je sin mog prijatelja, jako pozitivan tip. Zaljubljen je u fudbal do vrhunca. Sve što je do sada igrao, igrao je iz ljubavi, a sada je došlo vreme da to naplati. Želim mu da uspe u Evropi i u narednim utakmicama. Velika su bila odricanja roditelja.

- Moj kolega Nikola Pavkov je poljoprivrednik, koji je proizvodio toliko da mogu da prežive, ali dodatni troškovi su bili ti da Milana uputi u Novi Sad, Čelarevo, Petrovac... da ne kažemo o tome kada je išao u Milano, Nemačku... sve je roditelj morao da plati, opremu, dresove, kopačke... - rekao je Radiško Leđanac, veliki prijatelj oca Milana Pavkova, koji je opisao i kako je reagovao posle golova protiv Liverpula.

Milan Pavkov sa Delijama slavi pobedu nad Liverpulom; Foto: Tanjug/AP

- Suze su mi krenule. Zvao sam njegovog oca, koji je bio u Bačkoj Palanci. Na drugi gol nisam uspeo da ga dobijem. To je sin mog velikog prijatelja, ali čuli smo se sutradan ujutru.

U dvorištu kuće Milana Pavkova sreli smo i jednog od njegovih najboljih drugara, koji je poručio da se čeka njegov dolazak u Begeč, gde će se prirediti slavlje, i da će se popiti i koja "ljuta".

- Naravno, ja bar hoću! Dočekaćemo ga kako dolikuje, čekamo ga da se vrati i da se slavi - poručio je Milanov prijatelj.

VIDEO: Telegraf na imanju Milana Pavkova, gde vozi traktor i hrani stoku

VIDEO: Zvezdin guslar ispevao novu himnu za Pavkova

VIDEO: Oni su Zvezdini vidoviti navijači: Pre utakmice u uživo programu pogodili rezultat meča

VIDEO: Ljubi čika Miloje: Ovako je bilo u svlačionici Zvezde nakon pobede nad Liverpulom

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    8. novembar 2018 | 20:25

    Daj molim vas pa od obicnog igraca pravite van zemaljca sta bi radili da je u pitanju Neimar ili Ronaldo preteraste pa on u sledecoj utakmici bice medju najlosijima svaka koka ubode po neko zrno.Svima nam je drago sto je napravijo ali ima i narodna od mnogo hvaljene jagode prazna kotarica.

  • PFCNesa

    8. novembar 2018 | 20:47

    ocekujem u sledecem clanku kako je prosla njegova mama na porodjaju verovatno je sutnuo doktora....

  • Tech

    8. novembar 2018 | 20:47

    Aj sad 20 god. pricajte kako ste dali 2gola ipak ce te za toliko ponovo I uci u ls. ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA