≫ 

Došao je u Partizan 2013. godine kao veliko pojačanje za LŠ, a sada igra 5. ligu pred 88 navijača!

Kamerunac Erik Đemba Đemba je sigurno ime koje navijači crno-belih baš i ne pamte po nečemu dobrom

  • 2

Čudan je fudbalski put tokom svoje karijere imao Erik Đemba Đemba, u to nema sumnje!

Od Nanta do velikog Mančester junajteda za koji je potpisao samo dan nakon što je Aleks Ferguson doveo Kristijana Ronalda. Upravo je legendarni Škot insistirao da Đemba Đemba dođe i na Old Traford, ali to mu je, na kraju se ispostavilo, bila jedna od pogrešnih procena.

Kamerunac je posle dve zvanične godine u Junajtedu lutao u karijeri, a 2013. je stigao i u Partizan kao veliko pojačanje. Pojačanje za kvalifikacije za ulazak u Ligu šampiona.

Ipak, u Humskoj se zadržao samo pola godine sa mizernim učinkom za polusezonu.

Otišao je u Škotsku, zatim Indoneziju, a istu je napustio 2016. i potpisao ugovor sa klubom Valorb - Balag, koji je član 5. ranga takmičenja u Švajcarskoj. I dan-danas igra tamo, a nedavno je dao veliki intervju za ''San''.

Đemba Đemba u dresu Junajteda Foto: Guliver/ Chris Trotman/Getty Images

- Srećan sam što igram ovde i kada se trening završi srećan sam što pomažem da se nose lopte i flašice sa vodom. Dobra stvar je što češće mogu da viđam decu. Oni su ostali u Nantu i viđao sam ih samo dva puta godišnje. Sada su od mene udaljeni tri sata vozom - rekao je Kamerunac:

- Ovde ne moramo puno ni da se trudim. Ponekad ne treniram cele nedelje, ako sam bolestan, i bez problema završim utakmicu. Nema potrebe da previše trčim, oslanjam se na snagu i znanje. Ali ne mislim da sam drugačiji od saigrača. U početku ih je bio strah da pričaju sa mnom, međutim, posle su se oslobodili i najčešće su me zapitkivali o nekim stvarima iz vremena kada sam nosio dres Junajteda.

Upravo u Junajtedu Đemba Đemba je igrao pred oko 76.000 ljudi, dok ga je na poslednjem meču aktuelnog kluba gledalo 88 navijača.

Zanimljivo, Kamerunac često pomaže treneru pred utakmice.

- Ponekad me trener pita da mu pomognem da reši problem. Kao igrač sa velikim iskustvom, ja mu dam savet. međutim, on je taj koji se na kraju pita za sve - jasan je Đemba Đemba.

Elem, da se vratimo na Partizan!

Đemba Đemba u dresu Partizana Foto: MN Press

Iskusni vezista je, možemo slobodno da kažemo, bio potpunio promašaj crno-belih. Više se govorilo o njegovom ponašanju van terena nego na istom.

Podsetimo, čim je došao u Humsku primećen je sa starletom Nadom Đukić Blondi.

- Erik je tek pre nekoliko dana stigao u Beograd i odmah je izrazio veliku želju da me upozna preko zajedničkog prijatelja koji, takođe, igra u Partizanu. Našli smo se u hotelu gde je odseo zato što je bilo poprilično kasno, a nije nam se izlazilo u klub, pa je to bilo najidealnije mesto gde smo mogli da popijemo piće i razmenimo par reči. On je zaista fin i drag momak - objasnila je tada Blondi.

Zatim je pred meč sa Ludogorecom samo otišao u Kamerun, ali se vratio i putovao u Bugarsku na utakmicu.

- Đemba Đemba ima dosta jakih utakmica u nogama, u Ligi šampiona i kvalitetnim prvenstvima. Tražili smo igrača koji ima spoj kvaliteta i iskustva , a to smo u Eriku i dobili - rekao je Nađ za njega krajem jula 2013. godine.

Već u novembru se pojavila prva informacija da će dvogodišnji ugovor biti raskinut, nakon što Kamerunac nije igrao kod Vuka Rašovića.

U decembru je razgovarao sa Nađom i otišao u nant na odmor, a u Partizanu su tada hteli što pre da se otarase igrača koji je imao platu 220.000. To je bilo 19. decembra, a već 24. se sporazumno razišao sa Partizanom.

Ostaće upamćeno da je Kamerunac svojevremeno i bankrotirao. Dok je igrao za Junajted, Đemba Đemba je kupio čak deset džipova i otvorio 30 različitih računa. Otuda i ne čudi što je 2008. godine proglasio bankrot. Takođe, ostao je dužan 230.000 funti klupskoj prodavnic,i jer je uzimao veliki broj svojih dresova i slao u domovinu.

Donekle se izvukao odličnim ugovorom koji je potpisao u Kataru.

- Sve se desilo brzo i prerano u mom životu, nisam znao da iskoristim šansu za uspeh u Premijer ligi, ali mi nije žao zbog toga. Zadesio sam se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Bio sam mlad i nisam uspeo da kontrolišem situaciju - svojevremeno je rekao.

Upravo je o toj temi govorio i za ''San'' u pomenutom intervjuu gde je, još jednom napominjemo, priznao da je srećan kada igra i pred tih 88 navijača.

 

VIDEO: Bata Mirković posle pobede nad Vojvodinom

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    9. novembar 2018 | 13:02

    Kad može Ilić da igra 100 godina za Partiđano,može i Đemba:) vrati see Đeeembaaaa:))

  • srbin iz srbije

    9. novembar 2018 | 12:58

    Ocit pokazatelj koliko se nasi strucnjaci razumeju u fudbalsku igru.ali se razumeju u trendove u moderno a bez ikakvog kvaliteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA