≫ 

Vikend 5 paklenih derbija: Boka i River spremaju najveću ludnicu, a tu su još spektakl mečevi Engleske, Italije, Francuske i Nemačke! (VIDEO)

Vikend za dobar fudbal

  • 0

Sve će prštati od fudbalskih derbija ovog vikenda, zato se dobro zagrejte za ono što sledi!

Na meniju imamo čak pet spektakularnih utakmica, a najveću groznicu spremaju nam Boka i River! Pored toga, igraće se ozbiljni dueli u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj i Engleskoj.

Hoće li se nešto promeniti u Nemačkoj, u odnosu na ovaj duel? Foto: AP/Tanjug

DORTMUND - BAJERN, subota, 18.30

Borusija je rešena da promeni poredak u Nemačkoj i ima idealnu priliku da potvrdi vrhunski start sezone sa sedam pobeda i tri remija. Dortmund ima 24 boda, Bajern je treći sa 20, a nema sumnje da će pod velikim pritiskom biti Niko Kovač.

Mnogi i dalje sumnjaju da ima kapacitet za Bajern Minhen, iako mu je klub ukazao puno poverenje i dao odrešene ruke. Možda će te ruke vezati Borusija, koja usput traži reakciju na poraz od Atletika sa 2:0.

Ko će ovaj put slaviti? Gustavo Garello

BOKA - RIVER, subota, 21.00

Nikada se do sada Boka Juniors i River Plejt nisu sastali u finalu Kopa Libertadores, konačno smo i to dočekali, a prva utakmica će se igrati na Bombonjeri.

Kultni stadion mali je da primi sve koji žele da vide ovaj meč, Boka juri svoj sedmi trofej i želi da se izjednači sa Independijenteom, koji je najuspešniji klub u ovom takmičenju.

Gonzalo Martinez slavi Foto: AP/Tanjug

Neće biti gostujućih navijača, a River ima svoj adut, neporažen je na gostovanjima u ovom takmičenju u ovoj sezoni, sa tri remija i tri pobede, sačuvao je svoju mrežu na čak četiri od šest mečeva.

Ovaj put, River će morati da obrati pažnju na Darija Benedeta, koji je dao tri od četiri gola protiv Palmeirasa u polufinalu, iako je u igru ulazio kao džoker. Sa druge strane, Gonzalo Martinez obećava mnogo, dao je gol Boki u poslednjoj pobedi Rivera sa 2:0, dotukao je i Gremio u polufinalu Kopa Libertadores.

Foto: AP/Tanjug

MANČESTER SITI - MANČESTER JUNAJTED, nedelja, 17.30

Siti vlada Premijer ligom, brani titulu, trenutno je na vrhu sa 29 bodova, dva više od Čelsija i Liverpula, dok je Junajted sedmi sa 20 bodova, četiri manje od Totenhema koji drži poziciju Lige šampiona.

Posle turbulentnog perioda, Đavoli su vezali dve premijerligaške pobede, usput slave slatku pobedu nad Juventusom na gostovanju u Ligi šampiona.

Da vas čujem, kritičari? Foto: Tanjug/AP

Murinjo je umeo da proslavi kasni pogodak za preokret, što je bila dobra poruka i za Pepa Gvardiolu - Junajted se ne sme potceniti...

Poslednji put, Junajted je pobedio sa 3:2 buduće šampione PL. Neka se ponovi efikasnost i adrenalin sa tog meča!

Uobičajena scena novije istorije Foto: Tanjug/AP

MILAN - JUVENTUS, nedelja 20.30

Milan je vezao tri pobede u Italiji i ima 21 bod, Juventus je prvi sa 31, ali ovaj put gostuje i ipak se radi o velikom derbiju italijanskog fudbala.

Rivali sa severa Italije sastaju se 229. put u istoriji, a Milan je na San Siru ove sezone zabeležio četiri pobede i jedan remi, nema poraz, ima veliku želju da se pokaže protiv Stare dame, koja u ovoj sezoni nije izgubila u Seriji A.

Sa druge strane, adut Juventusa je vrhunska statistika od januara 2013 - 14 pobeda, remi i samo jedan poraz od Milana. Takođe, povrede muče Bilju, Kaldaru, Iguaina i Strinića, sa druge strane su Bernandeši i Džan van stroja, Košta je takođe pod znakom pitanja.

Foto: AP/Tanjug

MONAKO - PSŽ, nedelja 21.00

Monako prolazi kroz horor i najgoru seriju u istoriju kluba, od čak 15 mečeva bez pobede, izboreno je samo pet remija. Briž je čak ošamario Monako sa 4:0 i naneo mu najteži poraz na domaćem terenu u istoriji evropskih takmičenja, a sada će svi pogledi biti upereni u oporavljenog Radamela Falkaa.

Iako je Monako na dnu, ima samo sedam bodova koliko i poslednji Gengam, želeće da pokaže više protiv Parižana, uz koje je brutalna statistika sa maksimalnih 12 pobeda u sezoni, uz gol razliku 41:7.

VIDEO - Hrvat objasnio Englezima zašto je Liverpul izgubio od Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA