≫ 

Napoli jedva "preplivao" Đenovu posle kataklizmične kiše, prekida i autogola! (FOTO) (VIDEO)

Potpuni preokret Napolija na gostovanju Đenovi

  • 0

Fudbaleri Đenove izgubili su od Napolija 2:1 u okviru 12. kola Serije A u meču koji prekidan i jedva odigran zbog jake kiše. 

Posle serije loših rezultata i poraza od Intera i Milana u prethodna dva kola Đenovljani su ispustili priliku da dođu do izuzetno važnog boda koji bi dodatno dobio na težini ako se uzme u obzir da je reč o vicešampionu Italije i učesniku Lige šampiona.

Ipak, i pored poraza domaćih, još jednom se ispostavilo da je Đenova zaista teško gostovanje za svaku od ekipa iz Serije A, naročito kada se igra po kiši i na terenu koji je više ličio na bazen nego na fudbalsko borilište. Tako je bilo i ovog puta.

Bilo da je reč o snalažljivosti ili boljoj igri, tek domaćini su poveli u 20. minutu golom Kouame koji je glavom zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Romula.

U tim momentima je koliko toliko moglo da se igra jer je kiša postajala sve jača i jača, a uslovi za igru skoro pa nemoguć. Delovalo je da će ovo biti jedini pogodak na meču i da će Juventus posle poraza Napolija dodatno uvećati svoju prednost na tabeli, ali...

U 59. minutu meč je prekinut zbog snažnog pljuska koji je toliko natopio teren da je lopta jedva mogla da se kreće po terenu.

Sudija je morao da prekine meč zbog jake kiše; Foto: Tanjug/AP

Posle desetak minuta prekida, kada je kiša prestala, viđena je potpuno drugačija slika na terenu. Prekid je više prijao gostujućim fudbalerima koji su zaigrali mnogo bolje, pa su samo 3. minuta posle pauze preko Riuza došli do izjednačenja.

Do kraja, Napolitanci su pritiskali domaće fudbalere, potpuno preuzeli inicijativu, iz koje je u 86. minutu, posle gužve u petercu, Biraki postigao autogol za veliko slavlje gostiju i izuzetno važna tri boda u nastavku borbe za titulu.

Srpski internacionalac Darko Lazović odigrao je svih 90 minuta za Đenovljane.

Serija A, 12. kolo:

Petak

Frozinone – Fjorentina 1:1 

Subota

Torino – Parma 1:2 

SPAL – Kaljari 2:2 

Đenova – Napoli 1:2 

Nedelja

Atalanta – Inter

Empoli – Udineze

Kjevo – Bolonja

Roma – Sampdorija

Sasuolo – Lacio

Milan – Juventus

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA