≫ 

Još jedan grčki derbi sudi stranac: Olimpijakos i PAO zvali Švajcarca, da li je ovo recept i za srpske fudbalske probleme?

Pravdu na atinskom derbiju deliće Adrijen Žakote, on je 45. strani arbitar specijalno delegiran za neku od utakmica grčkog fudbala

  • 4

Grčki fudbal u nedelju će dobiti još jedno poglavlje najvećeg derbija između Olimpijakosa i Panatinaikosa, koji je, kao što je poznato, mnogo više od fudbalske utakmice. 

Dobro je poznat veliki rivalitet dva kluba, on ne gubi na intenzitetu ni kada je jedan od njih, PAO u ovom slučaju, godinama daleko od borbe za prevlast u grčkom šampionatu.

Crveno-beli su, za razliku od "Zelenih", superiorni naspram rivala u poslednjoj deceniji koja je, uz to, obilovala brojnim skandalima.

Upravo je to i razlog što već decenijama grčke utakmice "visokog rizika" sude strani arbitri.

Tako će biti i u nedelju na "Karaiskakisu", gde će pravdu deliti Švajcarac Adrijen Žakote (35), i tako postati već 45. strani sudija koji će svirati u nekom od derbija domaćeg prvenstva.

Pomagaće mu takođe Švajcarci, čije prisutsvo na terenu, uz Žakotea naravno, barem upola ublažava navijačke strasti koje se često razbukte upravo zbog spornih sudijskih odluka na štetu jednog ili drugog tima.

Kako bi se rasteretili pritisaka te vrste, čelnici grčke fudbalske federacije su dvanih dana doneli odluku da, pored domaćih, utakmice u šampionatu sude i "uvozne" sudije. za "mir u kući".

Jasno je da se na ovaj način izbegavaju ili minimiziraju situacije poput mnogih koje smo videli i u srpskoj Superligi gde se, posle gotovo svake sporne odluke, dovodi u pitanje namera arbitara.

Siti je u boljoj formi, naravno, ali Junajted dolazi gradskom rivalu posle čudesne pobede nad Juventusom u Torinu. Ako verujete u novo iznenađenje Žozea Murinja, kvota na dvojku je čak 7,75! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Mančester Junajted.

 Fulam je u velikoj krizi, Fulam ide na noge Liverpulu, posle poraza Redsa na Marakani, i čini se da se Jokanoviću i Mitroviću ne piše dobro. Kvota na keca, uz ukupno bar četiri gola (1&4+) je 1,68. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Fulam.

Posle poraza od Junajteda, Juventus ide na noge Milanu, a kvota da će uspeti da slavi na San Siru je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Juventus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    11. novembar 2018 | 13:50

    A oni su bezgresni, to smo videli i na SP i u LS a pogotovo u zavrsnim fazama kada se Realu priznaju golovi iz ofsajda. Videli smo i u Liverpulu kakvi se penali sude i u BG kakvi se penali ne sude u LS. Hvala, imamo mi te boranije u Srbiji, ne treba nam Evropska.

  • Cirih

    11. novembar 2018 | 13:49

    Nasli svajcarca cuj ti..pa ja mogu da ti kazem da su jos gori nego kod nas u srbiji..realno

  • Раша

    11. novembar 2018 | 12:52

    А швајцарцима суде грци

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA