Zbog Delija sam zaspao u 6 ujutru, golove sam gledao 200 puta: Pavkov nas je dočekao u Begeču i otvorio dušu (VIDEO)

I dalje se premotava noć za pamćenje, koja čak ni minimalno nije promenila "glavu" hladnokrvnom gorostasu iz Begeča, odmerenom i porodičnom momku sa sela

  • 30

Klasična vojvođanska uličica, duga, mirna i tiha, uz staru kapiju koja se ni po čemu ne razlikuje od drugih, ne odaje utisak da se iza nje krije Milan Pavkov.

I doslovno krije, jer je bilo nemoguće odgovoriti na sve poruke, pozive, zahteve za intervjue, fotografije. Svoj mir posle dva gola Liverpulu konačno je našao sa reprezentativnom pauzom, u društvu prijatelja i porodice, jedinih koji su zaista i od samog početka verovali u njega.

I kroz dvorište su prodefilovali mnogi meštani, prijatelji, rodbina, ali i klinci koji su konačno dobili momenat u kom mogu da slave nekog domaćeg igrača, a ne samo Salaha, Ronalda ili Mesija.... I to u svom selu!

Pavkov otkriva male tajne podmlatku Foto: Telegraf.rs

Mama Zuzana je prošle nedelje bila zadužena za "PR" aktivnosti, sestra Milica kroz osmeh dobacuje kako gužva ne smeta ni najmanje, sve dok ima ovako lepih povoda, sa tatom Nikolom smo napravili osvrt i na čuvenog čika Vujadina Boškova, legendu Begeča i svetskog fudbala, dok reč nije preuzeo i momak koji je konačno dočekao trenutke za najbliže.

- Nisam dolazio u Begeč pre duela ni posle, kada imam utakmicu, gledam da budem sam, da imam svoj mir i da odmaram. Tada sam obično u Beogradu i odmaram - rekao nam je na početku razgovora Milan, pošto smo se izdvojili iz društva u kom su se nadjačavale šale i muzika.

Dobrodošli u moj raj! Foto: Nikola Tomić

Iako se s vremena na vreme počasti nekom prozivkom sa drugarima, Milan je među mirnijima u društvu, čime je samo potvrdio reči Vujadina Savića posle Liverpula - on je flegma, ne zanima ga što je tamo Liverpul!

- U mom slučaju, ta flegmatičnost je prednost, ne znam kako bi to drugi prihvatili i da li bi se u takvim situacijama snašli, ali za mene je to prednost, gledam da sve stvari prihvatim smireno, jer mislim da je tako ispravno.

Kada si saznao da ćeš biti u startnoj postavi?

- Pripremamo se uglavnom na isti način, sem taktike, taktika se uvek prilagodi protivniku i gledamo da što bolje se pripremimo. Dan ranije sam znao, to jest, nagovestili su mi da ću početi. Tako da sam već u glavi spremao to da ću biti starter i znao sam šta se od mene očekuje, ono što najbolje radim. Ostalo da zanemarim, gde se najslabije snalazim.

Foto: Marko Jovanović

Nije to lako kada je sa druge strane najskuplji štoper u istoriji i jedan od najdominantnijih defanzivaca današnjice, Virdžil van Dajk?

- Van Dajk mi nije delovao nadmeno na terenu, ali jeste samouvereno, tako i treba da se ponaša igrač takvog kvaliteta, tako na terenu deluje. Svakako da sam bio impresioniran celom ekipom Liverpula, ali miran sam mnogo i nije mi bitno protiv koga igramUšli smo i mi odgovorno u meč, samouvereno, rezultat se odmah pokazao i već od prvog minuta smo imali odličnu utakmicu i sve nam je polazilo za rukom.

Ilustracija: Telegraf

Masovna histerija nije ni dotakla Pavkova, iako su mnogi pojurili da ga zaprate na Instagramu, gde je jedan njegov nalog za dan od 10.000 došao do 40.000 fanova - ispostavilo se da je nalog lažni, što nam je Milan otkrio.

- Napravio je neko lažni Instagram nalog, vodim borbu sa time i upravo smo hteli da pokrenemo inicijativu da se napravi oficijalni profil, međutim, čim je krenulo, odmah su ga ugasili. Moram se više pozabaviti time baš iz razloga da ne doživim neku neprijatnost, da neko ne priča nešto u moje ime.

- Inače me nimalo to ne zanima, ne pratim ni medije ni portale, internet stranice... Gledam da nađem svoj mir, i na TV-u pratim samo fudbal i to je to. Gledam da se izolujem maksimalno od stvari koje mi ne mogu mnogo pomoći.

Za istoriju Foto: Marko Jovanović

Od jedne stvari bilo je nemoguće sakriti se. Delije su pronašle njegov beogradski dom i u pola noći napravile bakljadu, odmah posle Liverpula.

- Znam koja je ekipa u pitanju, uglavnom znam, nisam spavao, a oni su došli negde oko četiri, pola pet ujutru. Bilo je odmah posle utakmice, a mediji su preneli da je bilo malo kasnije, pa su svi mislili da je bilo kasnije, a bilo je odmah posle meča.

- Ja nemam običaj da spavam nakon utakmica, pa sam bio budan, sačekao sam ih na terasi. Posle sam sišao dole, malo sam i kritike primio od komšija, ali razumeli su sve. Inače, zaspao sam oko šest ujutru, već je počelo da sviće - kaže kroz smeh Milan.

Slušaj šta ti pevaju... Foto: Nikola Tomić

Drugari su ga "bombardovali" fotografijama, montažama, pesmama, svi su obukli majice sa njegovim likom, ali čak i to ume da bude previše za Milanov ukus.

- To ispratim zbog drugara, oni sve prate i proslede mi uvek, to je jedini način na koji sam upućen u sve što rade navijači. Gledam i to, naglasim im i kada malo preteraju, "nemojte mi više slati". Ali dođe do mene.

Da li si video i da si bio prvi na pretrazi sajta Transfermarkt dan posle meča, ispred Nejmara, Mbapea i ostalih zvezda?

- E, to nisam znao! Nisu mi to prosledili. To je odlična vest, pozitivna.

A onu sada već čuvenu šalu Engleza da im je električar iz Srbije dao dva gola?

Foto: Nikola Tomić

- To sam već video! Na to sam pozitivno reagovao, ja na sve te stvari gledam pozitivno, uz osmeh, i prija mi uvek da vidim nešto duhovito.

Posle utakmice za nezaborav, pala je i jedna čaša šampanjca u klupskim kancelarijama sa Zvezdanom Terzićem, koji je pre utakmice motivisao celu ekipu.

- Otišao sam malo kasnije, poslednji sam izašao iz svlačionice zbog intervjua i izjava ispred, verujem da su bili i ostali igrači gore. Istinite su one Terzićeve reči, ali nije to samo meni rekao, već celoj ekipi: To je utakmica na našem stadionu i Bog će nas pogledati, tako se i desilo. Bitno je prizivati dobre stvari. Uglavnom su svi bili oduševljeni, čestitali i bili zadovoljni...

Vera u uspeh Foto: MN Press

A pre šampanjca, grmelo je Hej Pavkov, skoči daj gol glavom, pesma koja se nekada pevala Mihajlu Pjanoviću...

- To je jedina stvar u koju još ne mogu da poverujem da mi se desila. Ostalog sam postao svestan, ali ovo sa pesmom i mojim imenom mi je i dalje neverovatno. Toliko navijača i takvih navijača u takvom klubu, da ti se ovako desi... Nisam mnogo emotivan, ali, da sam malo blaži u tome, verovatno bih suzu pustio.

Klub je umeo da održi čvrstu vezu sa tobom i tokom pozajmice, bilo je jasno koliko ti je stalo da se dokažeš?

- Svakako da mi je bilo stalo da se vratim i dokažem, a klubovi koji šalju igrače na pozajmice, verujem da ih i prate. Uvideo sam da su sve pratili i bili upućeni, što je i normalno. Drago mi je zbog toga što su me redovno zvali i slali poruke, čestitali kada dam gol... Godinu i po dana sam proveo u Nišu, ostali su mi u lepom sećanju i u srcu, drago mi je što im dobro ide.

Rane iz Salcburga vredne Lige šampiona Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prva kruna velikog rada bio je Salcburg, gde je tvoj ulazak u igru potpuno promenio odnos snaga?

- Ne bih pripisivao sve sebi, ovo je timski sport, kao za Liverpul. Svako je dao maksimum i u ovakvom meču svako mora da bude na top nivou i da pruži sve od sebe da bi se rezultat napravio. Bez toga, ne bi bilo rezultata.

- Bilo je mnogo provokacija od početka, gde nisam startovao, ali su mi sve preneli saigrači u svlačionici na poluvremenu. Kada sam ušao, osetio sam i sam, ali eto, vratilo im se sve! Presudila je atmosfera, stadion se zapalio kada me je Pongračić zgazio i kada je Krstičić reagovao. To je nama dobro došlo zapravo.

Prva zvezda dočeka nakon Salcburga Foto: Tanjug/Tanja Valič

Iako su svi podigli prašinu posle meča pričom o ugovoru, i na to se Pavkov skromno osvrće.

- Ja imam neku opciju u ugovoru gde klub odlučuje o daljem ishodu, nisam razmišljao sada o tome, meni je zadatak da izvršavam obaveze. Imam ugovor do kraja leta 2019, sa tom opcijom produžetka. Ne gledam previše u budućnost, ne možemo nikada da znamo šta će se sutra desiti, sada sam fokusiran na trenutno stanje.

- Imam menadžera koji vodi računa o svemu tome, rešava me pritiska potpuno kada je u pitanju razgovaranje sa drugima i pregovaranje. Uvek se dogovorimo i nađemo kompromis.

Foto: Privatna arhiva

U Zvezdi je kao napadač doživeo najveće trenutke, a sve je počelo od pozicije zadnjeg veznog - iza te transformacije se krije neobična priča.

- To je splet okolnosti, otišao sam u Novi Sad i celu njihovu školu sam prošao. Tamo sam putovao na treninge i do omladinaca smo bili, a nisu hteli da nas priključe prvom timu i poslali su nas na pozajmicu u Bački Petrovac, tada četvrtoligaški tim. Tri drugara i ja smo tamo otišli i dogovorili smo se, jer nas nisu poznavali, da kažemo ko će koju poziciju da igra. Ja sam sve vreme bio zadnji vezni do omladinske škole, u šali sam rekao da ću biti špic. I tako je ostalo, do dan danas istorija.

Ponosni tata Foto: Nikola Tomić

Već nekoliko puta je "sevnuo" gol sa distance, što je još jedno oružje Zvezde kada je Pavkov malo dalje od gola.

- Kao mlađi sam dosta trenirao, otac mi je fudbaler, pa smo uvek vežbali šut, i levom i desnom, glavom, pas i udarac... Nije mi strano da udarim sa distance, sada se isplatilo kao nikada pre.

 A onda, još jedno podsećanje na Liverpul. Meč su vrhunski izneli još Dušan Jovančić i Slavoljub Srnić, igrači koji nisu igrali u inostranim klubovima i ligama, ali su majstorski izneli teret meča i okršaj sa ostrvskim zvezdama. Da li je to bila i poruka trenerima, odnosno igračima da budu hrabriji i odlučniji kako bi dočekali ovakve trenutke u Zvezdi, Partizanu, Radničkom i drugim klubovima kada se napravi evropski iskorak?

Jovančić držao čas zvezdama fudbala Foto: Marko Jovanović

- Svakako, mora da postoji vera u domaće igrače da mogu da odigraju i odgovore zadacima, ne bih se mešao u odluke trenera, to je na njemu, koga će da stavi u tim, ali Jovančić je recimo zato i doveden u Zvezdu. Ne dolazi niko bez razloga, tek tako, a on je već pokazao zašto je došao.

Za kraj, Milan je uz pogled na kuću koja se polako gradi napravio još jedan osvrt na svoj idealan život i idealan odmor, koji će ipak malo da pričeka.

Bilo je i fora na račun Van Dajka, dok su se svi spremali za proslavu trijumfa Foto: Telegraf.rs

- Želim prvo svoje da obezbedim i njih da smestim, a posle ćemo da rešavamo druge stvari. Svakako da sebe vidim ovde kada završim karijeru, ja sam za mir i za opuštenost, kao što je kod mene na selu, a blizu sam svega.

- Nisam imao još savršeni odmor... Ne znam, nismo ni razmišljali o tome, ovo je sada čisto punjenje baterija, tako treba i da bude, odmaraćemo po završetku... Vreme je za rad!

Te reči sigurno će obradovati Vladana Milojevića, koji je dao tri dana "fore" ekipi da zaboravi na Liverpul - Napoli i PSŽ će biti tu za tren oka...

VIDEO - Arenasport iznenadila porodicu Milana Pavkova sjajnim gestom

VIDEO - Delija ovekovečio pobedu nad Liverpulom

VIDEO - Posetili smo teren na kome se kao klinac kalio Milan Pavkov

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BeoGard

    13. novembar 2018 | 15:47

    Bez obzira sto sto navijam za Zvezdu,i sto mi je srce puno sto je dao dva gola Liverpulu.Moram da kazem da Pavkov deluje,kao jedan vredan normalan skroman neiskompleksiran decko.Dok se neki slikaju pored skupoceni kola i starleta,Pavkov sedi na Traktoru i uziva.Decko potice iz klasicne Srpske porodice,vredne postene i domacinske.Nadam se da ce uspeti,da ce napraviti neku karjeru.I da nece postati jedan od onih fudbalera,koji su se izgubili u vrtlogu menadzerski transakcija,i nestali sa fudbalske mape.

  • Delija momak

    13. novembar 2018 | 15:11

    Jako skroman decko, nije poleteo i digao glavu kao sto bi 99% igraca danas uradilo. Jedno veliko bravo i sto hoce porodici da sagradi novu kucuPre svega ljudina, pa onda veliki igrac 👏🏻👏🏻

  • филиптер

    13. novembar 2018 | 16:21

    Теби је живот дао све а мени Милан Павков је

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA