Nova potera za Zdravkom Mamićem: Fubalski moćnik sada pobegao u Emirate?

Bosanski medij prenosi da je Mamić otišao iz Međugorja

  • 9

Kontroverzni fudbalski biznismen Zdravko Mamić navodno je otišao iz Međugorja u Ujedinjene Arapske Emirate, tvrdi Dnevnik.ba.

Oni se pozivaju na izvor blizak porodici, po njega je došao brat Zoran, a identičnu informaciju je na Tviteru objavio novinar N1 Hrvoje Krešić.

- Nezvanično - Zdravko Mamić više nije u BiH, najverovatnije je sa mostarskog aerodroma poleteo za Ujedinjene Arapske Emirate - napisao je Krešić.

Advokat braće Mamić Veljk Miljević nije mogao da potvrdi ovu informaciju, a kao razlog za ovaj potez navodi se priča kako je postojala ozbiljna mogućnost da Mamić bude izručen Hrvatskoj.

Odoh ja... Foto: Profimedia/AFP

Osječki Županijski sud će 30. novembra ponovno odlučivati o predlogu Uskoka da se bivšem čelniku FK Dinamo odredi istražni zatvor, u slučaju druge optužnice za izvlačenje novca iz toga kluba.

Mamić je letos nepravomosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude, on je otišao u Bosnu i Hercegovinu, pa je živeo u Međugorju.

Iako  je za njim raspisana poternica, izručenje Hrvatskoj je izbegao zahvaljujući činjenici da je rođen u BiH, pa po toj osnovi ima i državljanstvo zemlje koja ga trenutno štiti od zatvora.

Drugom optužnicom, koja još nije potvrđena, uz Zdravka Mamića, obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši "Dinamov"direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota, zatim menadžer Niki Artur Vuksan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    14. novembar 2018 | 20:08

    Ista kao kod nas politika.Covek im je napravio igrace koji su im ispisali istoriju Hrvatskog fudbala a oni ga hoce u zatvor.to sto je on privatnim ugovorima vezivao igrace njegova je sposobnost.nikad u zivotu vise dinamo nece biti sto je bio za njegovo vreme.a kada im Modric,Rakitic,Lovren i ostali odu u penziju videcemo sta ce taj neki novi Mamic da ponudi reprenzetaciji.Apsolutna podrska Mamiću.Najveci strucnjak na balkanu i ljudina.kapa do poda

  • ljojo

    14. novembar 2018 | 19:43

    Podrska za Mamu!!

  • Pantic

    14. novembar 2018 | 18:58

    Svaka mu cast veliki gospodin, zeleo bih ga videti kad tad u Zvezdi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA