≫ 

Koji štoper će na zimu napustiti Zvezdu?

Svi su izgledi da će crveno-beli ostati bez kapitena Savića...

  • 7

Šuška se da je stvar već gotova i da će Nemanja Milunović već prvog dana 2019. godine biti novi fudbaler Crvene zvezde!

Srpskom štoperu ugovor sa BATE Borisovom ističe 31. decembra i kao slobodan igrač će preću na Marakanu, i to kao izričita želja trenera Vladana Milojevića koji ga je želeo u dva poslednja prelazna roka.

Tada je prepreka bilo visoko obeštećenje koje su Belorusi tražili, ali i želja Milunovića da se možda oproba u nekim jačim evropskim ligama. Sasvim logično, posle dobrih partija koje je pružao u Ligi Evrope. Međutim, Milunović ne igra za BAET još od sredine septembra s obzirom na to da nije želeo da potpiše novi ugovor.

Njegov dolazak u Zvezdu znači i da će neko od aktuelnih štopera napustiti Marakaku. Jer, Milojeviću sasvim sigurno ne trebaju petorica na toj poziciji. Pogotovo što nije isključeno da će crveno-beli učešće u Evropi završiti u decembru. Trenutno su poslednji u grupi C, s tim da imaju šanse i za 1/8 finala LŠ i za 1/16 finala LE.

Prošle godine protivnici, uskoro saigrači - Milunović i Stojković Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Vujadin, Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić i Rašid Sumaila su trenutne opcije Zvezde na poziciji štopera. Pitanje je - da li će i ko od pomenutih momaka napustiti Zvezdu na zimu?

Sumailu svi vide kao prekobrojnog u odbrani Zvezde, mada je logičnije da istu na zimu napusti neko od ostalih pomenutih. Zašto? Zato što je malo verovatno da Milojević u timu ima baš četvoricu štopera koji u istom trenutku ravnopravno konkurišu za mesto u startnih 11. Sumaila je, ipak, neko ko igra kako bis e ostali odmorili.

Savić je prvi pik da napusti crvenoi-belo jato posle godinu i po dana provedenih u klubu. Sjajno je predvodio odbranu Zvezde za to vreme i još letos je imao nekoliko ponuda iz inostranstva. Njegova odlična partija protiv Liverpula nije prošla nezapaženo i s razlogom se našao u ESPN timu 4. kola LŠ.

Adekvatna ponuda - ona koja zadovoljava i Savića i Zvezdu - verovatno će značiti rastanak kapitena sa voljenim klubom!

Savić je protiv Napolija zaključao prilaze golu Foto: Marko Jovanović

I zbog svega navedenog, ali i zbog činjenice da Degenek i babić imaju višegodišnje ugovore. Momak iz Banjaluke je plaćen 800.000 evra Sosijedadu i predstavlja budućnost kluba, te nije realno da dođe do rastanka.

- On je 1996. godište, snažan štoper, levonog, i neko ko se uklapa u naše dugoročne planove - rekao je svojevremeno Zvezdan Terzić za njega.

Čim je postao Zvezdin, Babić je potpisao ugovor na četiri godine. S druge strane, Degenek je stigao letos i potpisao je ugovor na tri godine.

To dovoljno govori o tome ko je najbliži izlaznim vratima crveno-belih na zimu...

VIDEO: Degenek posle pobede nad Liverpulom: Možda su nas malo potcenili, j**i ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    15. novembar 2018 | 11:51

    Treba imati u timu rezerve na svim mestima:golmana 4,stopera 7,bekova 6,veznih 10,prednjih veznih 8,spiceva 7.I "sigurno"smo prvaci Srbije🤣

  • Ja

    15. novembar 2018 | 14:10

    Savic je truba

  • M.M

    15. novembar 2018 | 18:30

    bolje oni da ostanu. Iskreno bolje da se proda cafu stojiljković sumaila hajdin meleg i jevtović....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA