≫ 

Došao Real u Beograd po Robija, a on ti puši cigaretu pred njima: Refik o slavlju sa pevačima i najluđem potezu Prosinečkog (VIDEO)

Znali su crveno-beli da slave, a imali su šta...

  • 8
Foto ilustracija: Telegraf/MN Press

Refik Šabanadžović, legendarni fudbaler Crvene zvezde, evocirao je uspomene na lepe dane u klubu sa Marakane u intervjuu za Telegraf.rs.

U Zvezdi krajem '80-ih i početkom '90-ih, svako je uživao veliku popularnost i kultna su bila druženja sa poznatim pevačima, spremnima da ispune svaku želju...

- U to vreme, gledaj, dolazio je ovde Halid Bešlić, pa u Beogradu sam upoznao mnogo pevača, družio se sa Zoranom Kalezićem, bilo je tu još njih... Zna se kako je bilo u to vreme, Zvezda je bila broj 1 po popularnosti, igrama, kvalitetu, bila je magnet za pevače i političare, svi su hteli da se druže sa fudbalerima.

Još pre Refikovih dana u Zvezdi, Halid Bešlić se družio sa Pižonom Foto: MN Press

- Kad se pobedi, izlazili smo od Taša do drugih mesta, davali smo sebi oduška. Kad se igra nedelja - sreda, onda se izduva čovek da bi se spremio za sledeće napore...

Pretpostavimo da je Robi tu bio glavni?

- Haha, Robi je bio pojam, ali vidim da je sada kao trener mnogo ozbiljniji, mnogo radi i drugačiji je. Ali Robi i Bina, pogotovo Bina je bio kralj tu, što se tiče ekipe i boemskog života. Pozdrav i za njega i Mazu, drago mi je što sam ih sad video protiv Napolija, družili smo se i Bina je bio top što se tiče provoda, izlazaka i cura, kralj. Bili smo dobra ekipa i zato smo napravili to što smo napravili, nije bitno samo to na terenu, bitna je i ta dobra atmosfera u svlačionici, imale su i druge ekipe strašne igrače, ali nisu nešto napravili, mi smo imali i kvalitet i to što treba da te dovede na vrh Evrope.

Kad izađeš sa Robijem i Binom, žurka je zagarantovana! Foto: Marko Jovanović

Gledalo se kroz prste igračima kada se izađe, jer se van toga maksimalno ozbiljno pristupalo obavezama, treninzima i utakmicama. Kada se pobedi, ne pada teško ni trening posle izlaska...

- Izlazilo se, i kada se pobedi, ti dođeš sutra na trening u 9 ujutru. Bio Taš, bila Nana, a svi jedva čekaju da im dođu igrači Zvezde. Toliko smo bili popularni, a mi toga nismo ni bili svesni baš. Ja sam jednom sa Robijem bio u Hajatu kada su mu došli čelnici Reala, a oin ti puši cigare pred njima... Pušio je dve tri pakle dnevno, on ti nije bio profesionalac, sa Binom se družio najviše, a Bina je... (smeh) Da ti ne pričam! Bina je čudo, super lik - kroz veliki osmeh će Šabanadžović.

VIDEO - Refik Šabanadžović za Telegraf o Sarajevu i Zvezdi nekada i sada

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    16. novembar 2018 | 13:12

    ‘Zvezde’ s ljudskim likom. Ne ko danas. Druga vremena.

  • Vlada

    16. novembar 2018 | 15:06

    Šabanadžović - Vrhunski fudbaler i još bolji čovek. Svaka čast legendo.

  • Top

    16. novembar 2018 | 13:55

    I posle kazu da cigare i sport ne idu.Robi je bio vrhunski sportista,i sa tri pakle dnevno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA