≫ 

Grof Božović o meču Srbija - Crna Gora: Govorio je i o "slučaju Milivojević", hajci zbog transfera Pavkova, zašto nije dao šansu Joviću u Zvezdi...

Bivši trener Zvezde osvrnuno se na mnoge teme uoči duela bratskih reprezentacija

  • 9

Bivši trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, dao je intervju za Žurnal uoči utakmice Srbija - Crna Gora na Marakani. Rođeni Mojkovčanin, koga mnogo toga lepog veže i za Crnu Goru i za Srbiju, ističe da od utakmice očekuje dobar fudbal, i da se nada da će biti publike, kao i da ga emocije vežu za obe zemlje, ali da se on oseća kao Jugosloven.

- Rođen sam u Juguslaviji. Bio sam i ostao Jugosloven.. Takav mi je osećaj. Ne mogu drugačije, niti da zaboravljam detinjstvo. Emocije me vezuju i za Crnu Goru i za Srbiju. Očekujem dobar fudbal. Ne znam koliko će biti publike, nadam se ne malo...

On se osvrnuo i na to da je atmosfera u Podgorici u prvom meču bila korektna, iako se u medijima svašta pisalo...

- A kako bi drugačije moglo da bude? Nisu odnosi Crne Gore i Srbije loši kao što se piše u novinama, običan narod to zna. Traži se svaka sitnica da bi se predstavio nacionalizam jednih ili drugih, a to je isti narod u sada različitim državama.

Neredi na stadionu: Brutalna tuča navijača u Podgorici

- Srbija je mnogo lako dobila tu utakmicu. Tačno je da je kvalitet na njenoj strani, ali utisak mi je da je Crna Gora baš olako izgubila. Mitrović je pokazao koliko je kvalitetan igrač. Crna Gora je pre svega hendikepirana ligom. Selektor i nema veliki izbor. A izostanak Savića i Jovetića svakako je veliki problem - rekao je Božović, koji ističe da bi voleo da bude selektor neke od ove dve reprezentacije, iako je to malo verovatno.

-Ako se dogodi da budem selektor, a sumnjam da hoće, drago bi mi bilo da vodim i Srbiju i Crnu Goru.

SRBIJA IZGLEDA GORE NEGO PRE SVETSKOG PRVENSTVA

Mladen Krstajić i Luka Milivojević; Foto: MN Press

Novinar je pitao Grofa kako mu izgleda Srbija, a on je istkaao da je to mnogo lošije nego iz perioda pre Mundijala u Rusiji, a takođe je istakao da je Luka Milivojević izneo istinu, koja nekima smeta.

- Gore nego pre Svetskog prvenstva u Rusiji. Kako i može drugačije, sa svim tim stvarima koje se dešavaju oko reprezentacije.

- Tu mislim na situaciju oko Luke Milivojevića. Milivojević je u pravu, rekao je istinu. A što to nekome ne odgovara...

VODILA SE ISTRAGA KO JE DOVEO PAVKOVA

Zvezdan Terzić i Grof Božović doveli su Milana Pavkova na Marakanu; Foto: Crvenazvezdafk.com, Marko Todorović

Osvrnuo se Miodrag Božović i na dolazak Milana Pavkova na Marakanu, koji je došao na njegovo insistiranje. Gorostasni centarfor Zvezde postao je heroj Marakane posle pobede nad Liverpulom uz dva gola, ali prilikom dolaska u redove crveno-belih, pošto nije igrao, dovodio se u pitanje njegov transfer.

- Jedno pola godine trajala je istraga u javnosti ko je krivac što je doveden Pavkov. A, doveli smo ga Zvezdan Terzić i ja. Poštenom čoveku se sve vrati najbolje. Trpeo je kritike na račun kvaliteta, trpeo je i što ne igra. I pokazao je da je dobro trpeo.

- Znate kakva je Zvezda, nije lako prilagoditi se, a i čim ne pokažeš kvalitet na startu krenu negativne kritike. Ista je stituacija sada i sa Čaušićem, nije se okrenuo da vidi gde je, a "ispljuvali" su ga. Sa tim moraš da se nosip u tako velikom kubu, jer je u Zvezdi i najteže i najlepše - jasan je Božović.

O LUKI JOVIĆU I ZAŠTO MU NIJE DAO PRAVU ŠANSU

Jović nije trenirao kako je trebalo u vreme dok je bio u Zvezdi; Foto: MN Press

- O talentu Luke Jovića niko nije rekao ni reč, ni u jednom trenutku. U tom periodu nije trenirao kako je trebalo. Drago mi je da je na ovom nivou, a se je napravio sam, zapeo je napokon. Nisam ga skrajnuo, a da bi klub preživeo morali smo da prodajemo igrače. Nije se dobro finansijski stajalo i to nije nikakva tajna.

VIDEO: Grof Božović se dohvatio mikrofona

Vrlo važan meč za Srbiju danas protiv Crne Gore - pobeda bi je dovela na korak od prvog mesta u grupi! Kvota na Orlove je 1,35, a na pobedu bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Srbija - Crna Gora.

Azuri imaju priliku da trijumfom nad Portugalom izbiju na prvo mesto u grupi Lige nacija, i kvota da će se to dogoditi je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Italija - Portugal.

Monako je šokirao Zvezdu u Pioniru, crveno-beli traže žrtvu da se iskupe za neočekivani poraz, a kvota da će Mornar biti savladan s više od 15,5 poena (VH 1) razlike je 2,29. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Mornar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Euro

    17. novembar 2018 | 12:32

    Kakva Jugoslavija. Grofe stvarno si se nalupetao

  • Nesa

    17. novembar 2018 | 12:44

    Cim neko prica o jugoslovenstvu, znam da je ogranicen i neupotrebljiv.

  • Dio

    17. novembar 2018 | 13:23

    Svima sada smeta Jugoslaviga a u njoj se najilepše živelo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA